logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/09/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. στη συνάντηση που είχε στις 19/9/2011 με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι η συγχώνευση των Κλασσικών και Βυζαντινών Εφορειών θα υλοποιηθεί χωρίς απομάκρυνση του προσωπικού.

Τονίσαμε στην πολιτική ηγεσία ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτέλεσε χώρο υποδοχής εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να καλύψει μακροχρόνιες ελλείψεις σε θέσεις και προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού σε όλες τις ειδικότητες εξυπηρετούν ανάγκες που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και εργασιακή εμπειρία στο τομέα της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό γεννά ερωτήματα και εύλογες υποψίες το έγγραφο με αρ. πρωτ. 89064/14865, 23/9/2011 που εστάλη από την προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων την Παρασκευή 23/9/2011 το μεσημέρι προς τους προϊστάμενους όλων των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ. για κατεπείγουσα αποστολή στοιχείων μέχρι το Σάββατο 24/9/2011 για το προσωπικό που πλεονάζει και δύναται να μετακινηθεί χωρίς να διευκρινίζεται που και με πoιo καθεστώς.

Το συγκεκριμένο έγγραφο με τον τρόπο και στο χρόνο που εστάλη, δηλαδή εκτός υπηρεσιακού ωραρίου, δημιουργεί απορίες και έντονες ανησυχίες σε εργαζόμενους που ούτως ή άλλως βομβαρδίζονται καθημερινώς με αρνητικές ειδήσεις για ότι αφορά στο εργασιακό τους μέλλον.

Η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού δεν θα είχε αντίρρηση με την ενοποίηση των Εφορειών, θέση που αποτελούσε πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα, εμμένει όμως σε όσα συζητήθηκαν με την πολιτική ηγεσία και δεν θα κάνει δεκτή οποιαδήποτε μορφή εφεδρείας σε ένα υπουργείο που για την εύρυθμη λειτουργία του χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης για το τόπο.

Τέλος, θεωρούμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού άμεσα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση ενοποίησης, πέραν της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού και των άλλων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Τουρισμού έτσι ώστε κάτω από μία ενοποιημένη διεύθυνση να εξυπηρετούνται καλύτερα οι υπηρεσιακές και λειτουργικές ανάγκες.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.