logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 25/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην 24ώρη απεργία που κήρυξαν Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012»

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχουμε ήδη εξαθλιωθεί οικονομικά από τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, δεχόμαστε για μια ακόμη φορά όλο το βάρος της πιο βάρβαρης πολιτικής της Τρόικας με τη συναίνεση της τριμερούς κυβέρνησης.

Θεωρούμαστε, ως συνήθως, τα εύκολα υποζύγια που πληρώνουμε τη διαχρονική αποτυχία των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για μεταρρυθμίσεις και αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή κατάσταση.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εργαζόμενοι -έπειτα από τη θεσμική υποβάθμιση που συντελέσθηκε με τη συγχώνευσή του με το Υπουργείο Παιδείας και τη μείωση της χρηματοδότησης- αγωνιζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της υπηρεσίας. Και τώρα, μετά τη βάρβαρη μείωση των μισθών, απειλούνται από την Τρόικα συνάδελφοί μας με άμεση απόλυση, ή έμμεση μέσω του τεχνάσματος της εφεδρείας, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετούν λιγότεροι εργαζόμενοι απ’ όσους προβλέπει ο υπάρχων οργανισμός.

Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το νέο οργανόγραμμα, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπό κατάργηση Τ.ΔΙ.Π.Ε.Α.Ε., το κτηριακό ζήτημα, την ενίσχυση του ρόλου του ΤΑΠΑ, την αρχαιοφύλαξη, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση του πολίτη που δίνουν νέα δυναμική και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε, δυναμικά και μαζικά, στην γενική απεργία της 26ης του Σεπτέμβρη για να αποτρέψουμε τα σχέδια των κερδοσκόπων δανειστών και εκείνων που επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.