logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β - 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 - FAX: 210 3236294

Αθήνα, 09/02/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το σύνθημα «δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο αγώνας» η Π.Ο.Ε - ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 10 Φεβρουαρίου 2011 με στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας και για τις 23 Φεβρουαρίου 2011 με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η συνεχιζόμενη μείωση του εισοδήματος, η επιβολή έμμεσων φόρων, η κατάργηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, η ακρίβεια σε είδη και αγαθά ευρείας κατανάλωσης και το δυσμενές κοινωνικά περιβάλλον που επιβάλλουν οι διεθνείς κερδοσκόποι απαιτούν μαζική και αγωνιστική δράση.
Η αφαίρεση του δικαιώματος για αξιοπρεπή διαβίωση, η συνεχής αύξηση της ανεργίας και η παρατεταμένη ύφεση εξυπηρετούν τους εκπροσώπους και υποστηρικτές του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.
Με το πρόσχημα των διαρθρωτικών αλλαγών προετοιμάζουν περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων και προχωρούν στην υποβάθμιση της επικουρικής ασφάλισης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η απειλή και ο εκφοβισμός προς τους εργαζόμενους για την επερχόμενη πτώχευση στοχεύει στην αποδυνάμωση της λαϊκής αντίδρασης.

Η τακτική της συνυπευθυνότητας για την κρίση χρέους και η δημιουργία κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, δρουν αποπροσανατολιστικά και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, για διατήρηση του κοινωνικού κράτους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής, για μια πολιτική με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
(ΑΠΟ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ