logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 16/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για τη συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου»

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας. Λυδίας Κονιόρδου, με θέμα το σχέδιο του Νέου Οργανισμού λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ολιγομελής επιτροπής από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. να αναλάβει να συμπληρώσει, να τροποποιήσει ή και να αλλάξει συγκεκριμένα άρθρα στο σχέδιο του Νέου Οργανισμού.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. κάνουμε σαφές πως αυτή η συνεργασία, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να καταστήσει την Ομοσπονδία παρακολούθημα της πολιτικής ηγεσίας, ούτε να δώσει άλλοθι προκειμένου να περάσει ένας ακόμη μνημονιακός οργανισμός λειτουργίας του Υπουργείου, ο οποίος για εμάς είναι αντιπαραγωγικός, αντιαναπτυξιακός, ετεροβαρής και χωρίς παιδευτικό χαρακτήρα.

Εμμένουμε στις θέσεις μας για ενίσχυση των περιφερειακών δομών του Υπουργείου, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ο στόχος της ανάπτυξη και όχι της έτι περαιτέρω ενίσχυσης της κεντρικής υπηρεσίας.

Υπερασπιζόμαστε την πρότασή μας για δημιουργία Κ.Ε.Π. Πολιτισμού. Μια πρόταση παραγωγική και αναπτυξιακή που κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της ουσιαστικής βελτίωσης της εικόνας του ΥΠ.ΠΟ.Α. στην κοινωνία με ταυτόχρονη ανάδειξη του έργου του.

Τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού ρόλου του Υπουργείου μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φορέας υλοποίησης των οποίων θα είναι συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α., που θα υπάρχουν και που θα δημιουργηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό.

Σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο και εθνικά ζήτημα της φύλαξης αρχαιοτήτων ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχουμε ξεκάθαρη θέση ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση, μέσω προσλήψεων μονίμων εργαζομένων και την άμεση εφαρμογή του νομοθετήματος για τα «ένδικα μέσα», του φυλακτικού προσωπικού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το φλέγον αυτό ζήτημα.

Η Ομοσπονδία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τόνισε στην κα. Κονιόρδου ότι η υλοποίηση των προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάπτυξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. προϋποθέτει την κάλυψη των κενών σε μόνιμο προσωπικό και ως εκ τούτου απαιτούνται συγκεκριμένες προσλήψεις σε φύλακες, εργατοτεχνίτες και επιστημονικό προσωπικό.

Η θέση-άποψη της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. είναι πως μέσα από την ανάδειξη του έργου του κάθε κλάδου θα επιτευχθεί συνολικά η ανάπτυξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. κάτι που αποτελεί το στόχο των εργαζομένων σ’ αυτό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχέδιο Οργανισμού το Τ.Α.Π.Α. από πλευράς μας ξεκαθαρίστηκε ότι εάν περάσει με τη μορφή που συντάχθηκε ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ταμείου, γεγονός που αποτελεί αιτία πολέμου. Ζητήθηκε σε αυτή τη φάση να μην ανοίξει η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος και στο άμεσο μέλλον να σχεδιαστεί εκ νέου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του οικείου Σωματείου και της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.