Καλώς 'Ηλθατε

Ανακοίνωση - 15-03-2017

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/03/2017
Αρ. Πρωτ.: 125

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα συγκοινωνιακά μέσα του Ο.Α.Σ.Α. με έναρξη ισχύος την 1η Απριλίου.»

Σε συνέχεια της από 14 Φεβρουαρίου 2017 ανακοίνωσης της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα συγκοινωνιακά μέσα, σας ανακοινώνουμε ότι αρχίζει η διαδικασία για τις κάρτες με έναρξη ισχύος την 1η Απριλίου 2017.

Για την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών απαιτούνται στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στο συνημμένο Πίνακα Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης, με τη επιφύλαξη στο ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι, αν θα αλλάξουν ή αν θα ζητηθούν περισσότερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όσοι δεν επιθυμούν να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία που απαιτεί η σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, συνιστούμε να μην ανανεώσουν η για όσους σκέπτονται να αγοράσουν για πρώτη φορά κάρτα, να μην προβούν στην αγορά της, γιατί κατά τη μεταβατική διαδικασία αντικατάστασης με την ηλεκτρονική, θα χάσουν την εναπομείνασα αξία της κάρτας.
Περαιτέρω τονίζεται ιδιαίτερα ότι, η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο υπαλλήλους, φυσικά μέλη εγγεγραμμένα σε Πρωτοβάθμιους συλλόγους που μέσω Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών, ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ.

Γ’ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 330€ - 15% = 280,50€

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 170€ - 13% = 147,90€

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας - Πειραιάς - Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί - Αεροδρόμιο.

Δ’ Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θεσμοθετήθηκε αποζημίωση επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα. Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 24ωρες απεργίες. Συνεπώς, οι κάτοχοι ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες αυτούς δικαιούνται αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα σε 4,5€.
Οπότε, για τους κατόχους ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες Μάιο και Ιούλιο 2016, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 330€ - 15% = 280,50 - 4,5 = 276€

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 170€ - 13% = 147,90€ - 4,5 = 143,50

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου πρέπει να διαπιστώσει εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιούται την επιπλέον έκπτωση των 5 ευρώ και να τον ενημερώσει για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει. Να σημειώσουμε ότι, ο ΟΑΣΑ έχει πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για τους σημερινούς κατόχους των παλαιών καρτών που δικαιούνται την έκπτωση των 5 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου θα πρέπει να ζητά και να βλέπει την παλαιά κάρτα του ενδιαφερόμενου για να του χορηγείται αυτή η επιπλέον έκπτωση. Αν δοθούν ψευδή στοιχεία ο ΟΑΣΑ που κάνει αυτομάτως την αντιπαραβολή θα το διαπιστώσει και το Σωματείο αλλά και ο ενδιαφερόμενος θα έχουν πρόβλημα.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις που η κάρτα δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους παραπάνω μήνες, δεν υπάρχει καμία έκπτωση.
Εάν περιέχει κάποιον από τους παραπάνω μήνες, τότε θα γίνεται ανάλογη έκπτωση με βάση το γεγονός ότι για το μήνα Μάιο 2016 είναι 4€, για το μήνα Ιούλιο 2017 είναι 0,50€, όσον αφορά στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Αντίστοιχα, για τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Αεροδρομίου, η επιπλέον έκπτωση είναι 6,50€ για τον Μάιο 2016 και 1€ για τον Ιούλιο 2016.

Ε’ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά-συλλογικά από Σωματεία-Συλλόγους-Ομοσπονδίες και όχι ατομικά.
Σε περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους, τα χρήματα χάνονται.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν, είτε να ανανεώσουν την κάρτα τους, είτε να αποκτήσουν κάρτα για πρώτη φορά, καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με μετρητά και δύο (2) φωτογραφίες τους από Πέμπτη 16/3/2017 έως και τη Παρασκευή 24/3/2017 (καταλυτική ημερομηνία από τον ΟΑΣΑ, χωρίς καμία ημέρα παράτασης) καθημερινά από τις 09:30 έως και τις 15:00, έχοντας συμπληρώσει και το συνημμένο Πίνακα Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης.

Για την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


Αυτή η σελίδα περιέχει ενσωματωμένο το αρχείο σε μορφή "pdf" και προϋποθέτει να έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προβολής αρχείων τύπου "pdf".

Δεν έχετε PDF plugin εγκατεστημένο ή το plugin δεν λειτουργεί.

Το συγκεκριμένο αρχείο μπορείτε να το "κατεβάσετε" με δεξί κλικ και Αποθήκευση δεσμού ως (Firefox) ή Αποθήκευση προορισμού ως (Explorer)