logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την ερώτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά προς τη νυν υπουργό, κα. Κονιόρδου.»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έπειτα από το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ερώτηση που κατέθεσε προς τη νυν υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο προκάτοχος της, Αριστείδης Μπαλτάς, για το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., σε πρώτη φάση, έχει να τονίσει τα ακόλουθα:

«Χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθούμε την ανηλεή προσπάθεια του πρώην υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, αφενός μεν να επανέλθει στην επικαιρότητα, αφετέρου δε να κηλιδώσει τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού συκοφαντώντας τους.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος το μόνο έργο που «παρήγαγε» κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν η διαδρομολογία και η πολιτική εξυπηρέτηση «αρεστών και εκλεκτών» συνομιλητών του, επανήλθε με μία ερώτηση για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας των εργαζομένων προς τη νυν υπουργό λες και ο ίδιος δεν πέρασε ποτέ από τη θέση αυτή.

Σε πρώτη φάση ενημερώνουμε όσους το αγνοούν και υπενθυμίζουμε σε όσους το έχουν ξεχάσει πως το Ταμείο Αλληλοβοηθείας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου για τέταρτη φορά, ενώ κατά το παρελθόν οι έλεγχοι, από το Σ.Δ.Ο.Ε. και τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, ολοκληρώθηκαν με κρυστάλλινα αποτελέσματα. Κι όλα αυτά σε αντίθεση με άλλους φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. που παρότι διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ ουδέποτε ελέχθησαν για τα πεπραγμένα τους.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την κατανόησή μας προς τη νυν Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Κονιόρδου, η οποία αντιμετωπίζει την «επίθεση» του προκατόχου της, ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να δεχθεί πως στο ΥΠ.ΠΟ.Α, συνάντησε ένα συνδικαλιστικό κίνημα με θέσεις και απόψεις οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε αντίθεση με τα όσα έπρατταν οι σύμβουλοί του.

Τέλος, κατανοούμε ότι ο «πολέμιος της αριστείας» δεν ξεπέρασε ποτέ ότι υπήρξε συνδικαλιστικό κίνημα που διαφώνησε μαζί του, εκτός πολλών άλλων, και με τις «θέσεις» του για τις πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις στις απαλλοτριώσεις.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα επανέλθουμε με αναλυτική τοποθέτησή μας για όλα όσα αναφέρονται στην ερώτηση του πρώην Υπουργού»

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

      Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Παπαγεωργόπουλος              Γιάννης Μαυρικόπουλος