Καλώς 'Ηλθατε

Ανακοίνωση - 12-05-2017

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 12/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Θέμα: «Κάλεσμα σε Καθολική Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017.»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 11 Μαΐου, ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κάλεσμα προς όλες και όλους τις συνεδέλφισσες και τους συναδέλφους για καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Σε μία περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δηλώνοντας, με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο, την «πίστη» τους στους δανειστές φέρνει και ψηφίζει στη Βουλή την ολοκλήρωση του 3ου και την ψήφιση του 4ου Μνημονίου και μάλιστα «με τα δύο χέρια», οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα έχουμε μόνο μία επιλογή: Αυτή του πραγματικού Αγώνα στους δρόμους!

Σε κάθε άλλη περίπτωση μας περιμένουν νέες καταστροφικές συνέπειες με μισθούς και συντάξεις να μετατρέπονται οριστικά σε φιλοδωρήματα και το κοινωνικό κράτος να διαλύεται οριστικά.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις καλούμαστε όλοι και όλες να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017. Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή των εργαζόμενων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και των νέων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων. Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, που διοργανώνουν τα Νομαρχιακά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου ενάντια στα μέτρα που αποφάσισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και η Τρόικα.

Με την καθολική συμμετοχή μας διεκδικούμε:

ΚΑΘΟΛΙΚΑ- ΔΥΝΑΜΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΛΕΜΕ:

ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Οι Εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. στην Αθήνα προσυγκεντρωνόμαστε στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου, Σταδίου και Δραγρατσανίου γωνία. Οι Εργαζόμενοι στην περιφέρεια καλούνται να συμμετέχουν στα κατά τόπους απεργιακά συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν από τα Τοπικά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή

της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.