Καλώς 'Ηλθατε

Ανακοίνωση - 16-05-2017

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 16/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την αποστολή του σχεδίου Νέου Οργανισμού στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.»

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. πληροφορηθήκαμε πως την Παρασκευή 12 Μάιου, εν κρυπτώ, έφυγε από το ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το σχέδιο του «Νέου Οργανισμού» λειτουργίας του Υπουργείου. Και αυτό συνέβη παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας πως ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. θα είχαμε πρόσβαση στο τελικό κείμενο του Οργανισμού, πριν αυτό αποσταλεί στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ θα δινόταν χρόνος για διαβούλευση -επί του τελικού κειμένου- και για κατάθεση προτάσεων και τυχόν ενστάσεων από μέρους μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι όλη η διαδικασία είναι ενδεικτική της προσπάθειας της Υπουργού να αποφύγει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μια διαδικασία που φανερώνει την έλλειψη κατανόησης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, της σημασίας που έχει για το ΥΠ.ΠΟ.Α. και για τους εργαζόμενους σε αυτό ο «Νέος Οργανισμός» λειτουργίας.

Επειδή, η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχει επιλέξει από καταβολής της το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, αμέσως με το που πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Κονιόρδου, άμεση συνάντηση για αυτό το ζήτημα. Η συνάντηση ορίστηκε την Πέμπτη 18 Μάη και η θέση μας είναι πως το τελικό κείμενο του Οργανισμού πρέπει να είναι σε γνώση της Ομοσπονδίας και να αποτελεί προϊόν, πραγματικής και όχι προσχηματικής, διαβούλευσης με τους εργαζόμενους.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.