logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.»

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, το Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Α. ανέβαλε για ακόμη μία φορά, τη λήψη απόφασης για την καταβολή οφειλόμενων δόσεων προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., παρά το γεγονός ότι στην εν λόγω συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λυδία Κονιόρδου.

Με αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, οι προβλέψεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές είχαν εκφραστεί μέσα από την ανακοίνωση της 25ης Μαΐου, για τη απόλυτη ευθύνη που έχουν συνολικά οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. και τα εντεταλμένα όργανα τους στη διοίκηση του Τ.Α.Π.Α., από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μέχρι σήμερα.

Εάν αυτή η τακτική δεν αλλάξει άμεσα, πράγμα που δυστυχώς δεν διαφαίνεται από την πλευρά τους, ο Παιδικός Σταθμός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, ενώ ματαιώνεται και ολόκληρη η κατασκηνωτική περίοδος, για τα παιδιά των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. σε όλη την Ελλάδα.

Και το πρώτο και κυριότερο είναι πως 35 εργαζόμενοι στο Ταμείο οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία. Δηλαδή ό,τι δεν κατάφερε ο Μητσοτάκης το 2014 το καταφέρνει τώρα η κυβέρνηση της Αριστεράς. 35 εργαζόμενοι στο δρόμο!

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.