logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 13/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

Με στόχο την άμεση πληροφόρηση των συναδέλφων για τις όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε σοβαρά θέματα του ΥΠ.ΠΟ.Α., ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Μετά από επίπονες συζητήσεις και επαφές της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. έγινε κατορθωτό οι 35 συνάδελφοι του Ταμείου Αλληλοβοηθείας να παραμείνουν στην εργασία τους και ταυτόχρονα να ανακοινωθεί από το Ταμείο η έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου για τα παιδιά των συναδέλφων σε όλη τη χώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, στο ίδιο πλαίσιο με βάση την κατατεθειμένη πρόταση της ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ., για την μονιμοποίηση των 35 συναδέλφων μας καθώς και την ένταξη - στην πράξη- του παιδικού σταθμού στις δομές του ΥΠ.ΠΟ.Α. Η Ομοσπονδία, όπως έχει κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση, θα αγωνιστεί μέχρι τέλος προκειμένου να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα κεκτημένα δεκαετιών και τον κοινωνικό μισθό (κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις) για τους εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τη λίστα επαγγελμάτων (κλάδοι-ειδικότητες) του Υπουργείου Πολιτισμού που εστάλη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αμέσως με το που πληροφορήθηκε την πρόθεση της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης («σύμβουλος» επί του θέματος της ελληνικής κυβέρνησης) να φτάσει τον αριθμό των επαγγελμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στα 6, κινούμενη στην κατεύθυνση της απόλυτης συρρίκνωσης του Δημοσίου, όπως επιτάσσει η τρόικα και εκτελεί με συνέπεια η κυβέρνηση, ενήργησε άμεσα.

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Ομοσπονδίας, μετά την επιβολή της παρουσίας της στις συνεδριάσεις, ήταν σε συνεργασία με τους συναδέλφους, μέλη της επιτροπής, να διασφαλιστούν σχεδόν στο σύνολο τους όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και η λίστα που εστάλη να περιλαμβάνει τα ακόλουθα επαγγέλματα.

  1. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
  2. ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΘΝΟΛΟΓΟΣ –ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ
  3. ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
  4. ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
  5. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
  6. ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
  7. ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
  8. ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΩΝ ( ΧΕΡΣΑΙΩΝ & ΕΝΑΛΙΩΝ) ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
  9. ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
  10. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει ζήτημα με τους συναδέλφους που εργάζονται στον τομέα της Διοίκησης (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε.), οι οποίοι δεν βρίσκουν σαφή περιγραφή του επαγγέλματός τους στο ΥΠ.ΠΟ. αν και κατατέθηκε κοινό υπόμνημα από τα Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. Διοικητικών, Δ.Ε. Διοικητικών που δεν έλαβε υπόψη της η επιτροπή.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα της και σε αυτό το ζήτημα, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώνει άμεσα με ανακοινώσεις όλους τους συναδέλφους.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.