Καλώς 'Ηλθατε

Δελτίο Τύπου - 04-07-2017

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 04/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. στηρίζει τις αποφάσεις των πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών της.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. χαιρετίζει, στηρίζει και ταυτίζεται με το πλαίσιο αποφάσεων που έλαβαν κατά τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών του ΥΠ.ΠΟ.Α., ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Τ.Α.Π.Α. και το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ.Φ.Α. για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και τα οποία απαιτούν καθαρές και άμεσες λύσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε:

  1. Στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για το οποίο και τα τρία Σωματεία δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως πρόκειται για κατάκτηση των εργαζομένων που προσφέρει απολύτως αναγκαίες δομές, όπως ο παιδικός σταθμός, οι κατασκηνώσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα ιατρικά βοηθήματα. Τα Σωματεία δηλώνουν πως απαιτείται άμεση και οριστική λύση στα προβλήματα που αφορούν τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας αυτού, την τακτοποίηση των 35 συναδέλφων μας που εργάζονται σε αυτό και την καταβολή των οφειλομένων δόσεων από το Τ.Α.Π.Α.
  2. Στο νέο οργανόγραμμα του Τ.Α.Π.Α. που απαιτείται να είναι σύγχρονο, να προτάσσει τα συμφέροντα του ΥΠ.ΠΟ.Α. και το προσωπικό σ’ αυτό. Οι θέσεις των συλλόγων και σωματείων είναι να ανοίξει αμέσως ο διάλογος με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει ήδη ο σύλλογος εργαζομένων στο Τ.Α.Π.Α. και οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του.
  3. Στη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. που έχει, μεταξύ άλλων, τεράστιες συνέπειες στο παραγόμενο έργο του υπουργείου και στους εργαζόμενους σε αυτό ατομικά. Απαιτούμε εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις 200 προσλήψεις φυλάκων που είχε δημόσια εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και των συναδέλφων μας με τα ένδικα μέσα με βάση το άρθρο 47 του νόμου 4420/2016. Ταυτόχρονα να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις των εκτάκτων συναδέλφων μας, που με την πολυετή εμπειρία τους μπορούν να ανταποκριθούν στο εξειδικευμένο εργατοτεχνικό έργο που παράγεται από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το πλαίσιο αποφάσεων των συλλόγων έχει τεθεί με κάθε τρόπο και μέσο σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας και πλέον απαιτούνται από πλευράς της τελευταίας οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων για απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. που εξουσιοδοτεί την Ε.Ε να προχωρήσει σε απεργία εφόσον η πολιτική ηγεσία δεν δώσει οριστική λύση στα μεγάλα αυτά προβλήματα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.