Καλώς 'Ηλθατε

Ανακοίνωση - 11-07-2017

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 11/07/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με αφορμή το θέμα φύλαξης του Αρχ. Μουσείου Νίσυρου.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα φύλαξης του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Νίσυρο ως ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δυστυχώς, αποτελεί ένα από τα πολλά που συνθέτουν το ογκώδες και επικίνδυνο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Τώρα, βέβαια, λόγω της τουριστικής περιόδου έλαβε τη δημοσιότητα που δεν λαμβάνουν οι σποραδικές ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων, με τις οποίες αναδεικνύουμε τα προβλήματα και φωνάζουμε για την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης.

Μία λύση που απαιτεί και η βαριά βιομηχανία της χώρας ο τουρισμός, που χωρίς τη σύζευξη του με το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος τον Πολιτισμό, δεν μπορεί να προχωρήσει το δρόμο της ανάπτυξης.

Την αναγκαιότητα αυτής της σύζευξης για την επίτευξη της τουριστικής ανάπτυξης την έχει αντιληφθεί η τοπική κοινωνία της Νίσυρου και μέσω της δημοτικής αρχής επιζητά την όποια λύση για να ανοίξει και πάλι το Μουσείο του νησιού.

Ωστόσο, η φύλαξη και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδος μας, είναι έργο ειδικών και δεν μπορεί οι ανάγκες της να καλύπτονται εμβαλωματικά, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ένας δημοτικός υπάλληλος επιχειρείται να «βαφτιστεί» κατά το δοκούν αρχαιοφύλακας.

Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα οι ήδη υπεσχημένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΥΠ.ΠΟ.Α., ως υλοποίηση της πρώτης φάσης του συνολικού πλάνου για τη στελέχωση του Υπουργείου, αφού έχει αποδειχθεί ότι το μόνιμο προσωπικό και κοστίζει λιγότερο και πολλαπλασιάζει τα οφέλη για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.