logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 28/09/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νέο τελεσίγραφο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.»

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά και τη νέα εγκύκλιο που απέστειλε στις δημόσιες υπηρεσίες, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

« Με εγκύκλιο που απέστειλε χθες στις δημόσιες υπηρεσίες η κ. Γεροβασίλη καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης στον Α’ αξιολογητή ως τη Δευτέρα, 2 του Οκτώβρη!!! Στη συνέχεια ο Α’ αξιολογητής στον Β’ ως τις 12 του Οκτώβρη και ο Β’ ως τις 23 του Οκτώβρη. Με διαδικασίες εξπρές προσπαθεί με όλα τα μέσα -εκφοβισμούς, απειλές, ανταπεργία- να ολοκληρώσει μέσα σε είκοσι μέρες τις διαδικασίες αξιολόγησης 560.000 Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κατήφορος της Κυβέρνησης και της κ. Γεροβασίλη δεν έχουν τέλος. Αντί να προβληματισθούν από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο φτάνοντας μάλιστα στο τελευταίο σκαλοπάτι του αυταρχισμού, αφού θεσμοθέτησαν την ανταπεργία, ως μέτρο «φρονηματισμού» των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Πληροφορούμε την Κυβέρνηση και την Υπουργό ότι πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα καμφθούν από τις απειλές και τις τιμωρίες τους. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύψουν σε όλους ότι το σχέδιό τους για την αξιολόγηση και την ανασυγκρότηση του δημοσίου έχει ακριβώς τις ίδιες στοχεύσεις για τη διάλυση του δημοσίου σε όφελος του λαού με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και ως μνημονιακή δέσμευση χρειάζεται τον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και την απεργοσπασία για να επιβληθεί στα οποία η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τους προκατόχους της.

Όμως όλα αυτά θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων και το νέο τελεσίγραφο της κ. Γεροβασίλη, όπως έκαναν και με τα τρία προηγούμενα και θα συνεχίζουν την απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. »

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.