logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 04/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Πάνω από 4.500 εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.»

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ενημερώνουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι συνάδελφοι που έχουν ήδη αποστείλει δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο έχουν ξεπεράσει τις 4.500 με το ποσοστό συμμετοχής να κυμαίνεται μεταξύ 70% και 80% του συνόλου των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή με την τεράστια συμμετοχή των συναδέλφων διαδραμάτισε το γεγονός πως η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια κλαδικά Σωματεία και τους Ενιαίους Συλλόγους, πραγματοποίησε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (7 ημερών) πλήθος ενημερωτικών συγκεντρώσεων και εκτάκτων γενικών συνελεύσεων για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Οι συνάδελφοι σε όλες τις περιοχές εξέφρασαν την άρνησή τους στο να αξιολογηθούν με αυτόν τον τρόπο και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και την απόφασή τους να συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συναδέλφους που προΐστανται σε τμήματα και διευθύνσεις του υπουργείου να αφουγκραστούν το κυρίαρχο αίσθημα των εργαζομένων εναντίον της προσχηματικής αυτής αξιολόγησης και να διαμορφώσουν τη στάση τους ανάλογα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και να μην υποκύψουν στα κυβερνητικά «κελεύσματα» για το μέλλον τους. Το μέλλον τους εξασφαλίζεται μόνο με τη συμμετοχή στη νόμιμη Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συγχαίρουμε τους συναδέλφους που αποφασιστικά έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε διαδικασίες που σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, παρά έχουν ως μόνο στόχο τη δημιουργία «δεξαμενών» εργαζομένων για κάθε χρήση.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα νικήσουμε.

Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.