logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τον οικονομικό έλεγχο στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθούμε, χωρίς καμία έκπληξη, το σήριαλ του «οικονομικού ελέγχου στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού» και την προσχηματική χρησιμοποίηση του για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος και των κατακτήσεων του.

Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και κυρίως για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρότι σεβόμαστε τη μυστικότητα του ελέγχου μέχρι την κοινοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων αυτού, δηλώνουμε πως και αυτός ο έλεγχος -όπως και οι δύο προηγούμενοι- δεν βρήκε το παραμικρό διαχειριστικό πρόβλημα στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

Σημειώνουμε δε, πως στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. πραγματοποιείται κάθε χρόνο διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (Σ.Ο.Λ), όπως επίσης και πως όλες οι αποφάσεις της διοίκησης είναι αναρτημένες στη «Διαύγεια», από την πρώτη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο μέσο.

Επισημαίνουμε ακόμη, πως κάθε χρόνο η διαχειριστική χρήση του Ταμείου αποστέλλεται τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. κατανοούμε την ανάγκη συγκεκριμένων κύκλων να συντηρήσουν τη συστηματική, τα τελευταία χρόνια, λασπολογία εναντίον των κατακτήσεων των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α με μόνο στόχο την απώλεια αυτών.

Ωστόσο, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως είμαστε αποφασισμένοι να τις περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας δεν θα γίνει βορά στα πολιτικά παιχνίδια κανενός. Τέλος, καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.