logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 30/01/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απαντά με Κατάληψη του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας είναι δημιούργημα των εργαζομένων που οικοδομήθηκε μετά από σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Η χρηματοδότησή του δεν υπήρξε δώρο, αλλά κατάκτηση μετά από διεκδικήσεις του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος προς τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλίες τους, έχουν επιβάλει από την ίδρυσή του τον ετήσιο έλεγχό του από Ορκωτούς Λογιστές.
Πέρα από τους προαπαιτούμενους ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ταμείο έχει ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τελευταία, εκτάκτως, από τη ΔΕΕΕ του Γ.Λ.Κ., χωρίς να βρεθεί το παραμικρό διαχειριστικό κενό.

Τα προσχήματα περί «Διαφάνειας» και ελέγχου κατέπεσαν. Το μόνο που απέμεινε είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης, μέσα από το διορισμό κομματικών εγκαθέτων (όπως οι ίδιοι ομολόγησαν) να αλώσει μια κατάκτηση των εργαζομένων, για να το καταστήσει ένα εύκολο πεδίο άσκησης πελατειακής πολιτικής, όπως ομολόγησαν στον Παιδικό Σταθμό, και ταυτόχρονα, εργαστήριο συκοφάντησης των μη αρεστών στο «Μαξίμου».

Δεν δεχόμαστε καμιά από τις προσχηματικές αποφάσεις χειραγώγησης, του Ταμείου των εργαζομένων.

Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι «Σταλινικού» τύπου εμπνεύσεις ενός πολιτικού και κομματικού μηχανισμού, που, όπως δείχνουν οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι μια συνεχώς συρρικνούμενη ισχνή μειοψηφία στους εργαζόμενους.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., αποφασίσαμε την κατάληψη του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους», αυτούς που λειτουργούν ως κομματικά ενεργούμενα, γιατί απροκάλυπτα οι εντολείς τους μιλούν για εκκαθάριση, που σημαίνει κλείσιμο και απολύσεις των εργαζομένων.

Όλοι οι συνάδελφοι στην κατάληψη.
Συγκέντρωση στα γραφεία του Ταμείου μας την Τετάρτη, 31/1/18 στις 9:00΄ π.μ.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.