logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/02/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «24ώρη Απεργιακή κινητοποίηση σε Αττική και Κρήτη την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, με την παρουσία του προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και των προέδρων των πρωτοβαθμίων Σωματείων που εδρεύουν στην Αττική. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν στη συνάντηση της Εκτελεστικής με την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Λυδία Κονιόρδου, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Με προηγούμενη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. είχε εξαγγείλει 24ωρη Παναττική Απεργία για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Το απεργιακό εξώδικο με το πλαίσιο των αιτημάτων είχε κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία ήδη από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συναντήσεις με την Υπουργό Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των οποίων η κα. Κονιόρδου δεσμεύτηκε στην πραγματοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών που αφορούσαν το σύνολο των αιτημάτων μας.

Τότε ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αποφασίσαμε , προτάσσοντας όπως πάντα και το συμφέρον των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., να αναστείλουμε την Απεργιακή κινητοποίηση και δώσαμε χρονικό περιθώριο στην Υπουργό για την πραγματοποίηση μίας σειράς ενεργειών. Δυστυχώς, όμως, η καλή μας πίστη μας και προαίρεση εκλήφθηκε, από την κ. Υπουργό, ως αδυναμία.

Και αυτό φανερώθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, όταν μετά από ένα διάστημα σιωπής του Υπουργείου, συναντήσαμε με δική μας πρωτοβουλία την κα. Υπουργό. Τότε η τελευταία «ανέκρουσε πρύμναν» και υπαναχώρησε στο σύνολο των δεσμεύσεων που είχε δώσει μία εβδομάδα νωρίτερα. Συγκεκριμένα και με βάση τα αιτήματα μας που περιλαμβανόταν στο απεργιακό εξώδικο της 11ης Φεβρουαρίου :

  1. Για το τεράστιο ζήτημα της απόλυσης των 20 συνολικά συναδέλφων, σε Αθήνα και Κρήτη, ενώ αναμέναμε να ακούσουμε από την πλευρά της συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν, η κα. Κονιόρδου περιορίστηκε σ’ ένα γενικό και αόριστο «δρομολογούνται». Δηλαδή, κινδυνεύουν να βρεθούν οι συνάδελφοι στο δρόμο και η κα. Κονιόρδου ακόμα θα «δρομολογεί»…!
  2. Για τις συνδικαλιστικές διώξεις η αρχική της έντονη εναντίωση σε κάθε ενέργεια τέτοιου είδους ενέργεια και η πρόθεσή της προκειμένου να αποτραπούν, απ΄ ό,τι φαίνεται, χάθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα της εβδομάδας που μεσολάβησε.
    1. Για την τακτοποίηση του συνόλου του προσωπικού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. όταν ερωτήθηκε αν προχώρησε με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, απάντησε ότι λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούμε ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. στο Ταμείο δεν έχει πρόσβαση στους φακέλους των 35 συναδέλφων. Η αλήθεια είναι, όμως, πως οι φάκελοι των συναδέλφων βρίσκονται στο ΥΠ.ΠΟ.Α. αφού οι θέσεις τους συμπεριλήφθησαν τόσο Οργανισμό του ΥΠ.ΠΟ.Α. του 2014, όσο και νέου Οργανισμού του 2018. Επίσης, η αλήθεια φανερώθηκε και από το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο -για τη συνάντηση μεταξύ Υπουργού και Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.- και καταδεικνύει ότι καμία δέσμευση για την τακτοποίηση του προσωπικού δεν δίνεται δημόσια. Ίσως γιατί η κα. Κονιόρδου φοβάται τους «ανωτέρους» της. Εμείς ως συνδικαλιστικό κίνημα εμμένουμε στην τακτοποίηση του συνόλου των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και στην κάλυψη και των 4 συναδέλφων Ι.Δ.Ο.Χ που υπηρετούν στον παιδικό σταθμό.
    2. Για τη συγκρότηση επιτροπής που θα διαβουλευτεί για το νέο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. την παρέπεμψε στις Καλένδες Το μόνο που συνεχώς επεσήμανε ήταν η εμπιστοσύνη της στο νέο διορισμένο Δ.Σ του Ταμείου και πως δεν είναι απαραίτητο η Διευθύντρια του Ταμείου να είναι αποκλειστικής απασχόλησης. Προφανώς η κα. Κονιόρδου αγνοεί ότι στο Δημόσιο δεν υπάρχουν πρόσωπα με διπλή θέση ευθύνης και ούτε τις «παραλαμβάνουν» με «εντολή Υπουργού.
  3. Για την προκήρυξη «γιοφύρι της Άρτας» των 200 Μόνιμων Αρχαιοφυλάκων η παρωδία συνεχίστηκε, αφού επί της ουσίας καμία απάντηση δεν μας έδωσε σχετικά με τις ενέργειες που, σύμφωνα με τη δέσμευσή της, θα έκανε προς το Α.Σ.Ε.Π. Σε ό,τι αφορά δε την τακτοποίηση των συναδέλφων με τα «ένδικα μέσα» και αυτή «δρομολογείται» κατά την κα. Κονιόρδου, μόνο που όπως μαθαίνουμε δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων.
  4. Για το νέο Οργανισμό λειτουργίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων η κα. Κονιόρδου ενώ είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο θα δοθεί στο οικείο Σωματείο και στην Ομοσπονδία για διαβούλευση, τώρα αλλάζει τη στάση της δηλώνοντας μέσω και του δελτίου τύπου που εξέδωσε πως: « στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου  Οργανισμού θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις»! Δηλαδή, η δέσμευση για διαβούλευση μετατράπηκε σε πιθανές τελικές παρατηρήσεις.
  5. Για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο «κτήριο Κέρανη» στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη για την οποία εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, λόγω ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου κτηρίου, η Υπουργός υποστήριξε πως δεν έχει βρει χρόνο για να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Συναδινός, έχει λάβει εντολή να προχωρήσει τη… μετακόμιση! Με λίγα λόγια πλήρης απαξίωση προς τους εργαζόμενους.
  6. Για το θέμα της μεταφοράς των συναδέλφων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης στη δύναμη του ΥΠ.ΠΟ.Α. ουδέν νεότερο. Πιθανόν γιατί πρέπει να πειστεί πρώτα η «αρμόδια» επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος για τα «πολιτικά φρονήματα» των συναδέλφων.
  7. Τέλος, ζητάμε την κάλυψη όλων των κενών του νέου οργανισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α με τη μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων εκτάκτων συναδέλφων μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. μετά από αυτόν το πρωτοφανή εμπαιγμό που συνδυάζεται με διαρκή και αήθη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠ.ΠΟ.Α., μέσω ενός μηχανισμού λάσπης, αποφάσισε πως η απάντησή μας θα είναι αγωνιστική .Υλοποιούμε την ανακληθείσα απόφαση μας και συγκεκριμένα:

Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 σε Αττική και Κρήτη απαιτώντας να σταματήσουν τα ψέματα και η σκόπιμη αναβλητικότητα στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΥΠ.ΠΟ.Α και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Κλιμάκια της Ομοσπονδίας θα περιοδεύσουν στους χώρους εργασίας για ενημέρωση των συναδέλφων.

Σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία για να φτάσει το μήνυμα μας παντού:
Φτάνει πια o εμπαιγμός και η κοροϊδία, λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα!

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.