logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 06/03/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Απαράδεκτη διχαστική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., με απόφασή της, την Τρίτη 6 Μαρτίου, ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που έχουν εξαγγείλει, από την Τετάρτη 7 Μαρτίου, οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας με αίτημα τη διασφάλιση της εργασίας τους και τη μεταφορά τους στη δύναμη του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η πολιτική ηγεσία αντί να αντιληφθεί αυτή την ομοφωνία, ετοιμάζει μονόπλευρες ενημερώσεις των συναδέλφων. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την απαράδεκτη διχαστική ενέργεια, από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., η οποία επιδεικνύοντας αντιεργατική συμπεριφορά αποφάσισε την ίδια μέρα να καλέσει τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. με άδεια στις 10:00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου.

Φαινομενικός σκοπός της συγκέντρωσης είναι δήθεν να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. από την πολιτική ηγεσία (Λυδία Κονιόρδου, Κωστής Στρατής) για το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του βρεφονηπιακού σταθμού.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως η συνάντηση «εντελώς τυχαία» αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ημέρα που έχουν εξαγγείλει Απεργιακή Κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, οι οποίοι και δεν έχουν προσκληθεί στη συγκεκριμένη «ενημέρωση», όπως φυσικά και η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και τα πρωτοβάθμια Σωματεία.

Γίνεται ως εκ τούτου σαφές πως ο σκοπός της πολιτικής ηγεσίας είναι να δημιουργήσει ακροατήριο για μονόπλευρη πληροφόρηση-προπαγάνδα των εργαζομένων για ένα φλέγον ζήτημα του ΥΠ.ΠΟ.Α. Ταυτόχρονα, μία τέτοια συνάντηση, «στοχεύει» στη δημιουργία ενός ιδιότυπου κοινωνικού αυτοματισμού που έχει σκοπό να στρέψει εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων.

Το τραγικό στοιχείο, πέραν όλων των άλλων, είναι πως στις 12:00 το μεσημέρι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τους απεργούς εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης, θλιβερό και αντιφατικό είναι το γεγονός να καλούνται σε ενημέρωση οι εργαζόμενοι για το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ενώ την ίδια στιγμή είναι ανοιχτά μεγάλα ζητήματα με βασικότερο πως 20 συνάδελφοι βρίσκονται με το σπαθί της απόλυσης να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.

Η δημιουργία ακροατηρίου από τον εργοδότη (Πολιτική ηγεσία στο Δημόσιο) επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πλειοψηφία είναι προβοκάτσια και παραπέμπει σε εποχές φεουδαρχίας τότε που με τη βία ή με ευτελές δέλεαρ (άδεια) καλούσε τους υπηκόους, να μην ακούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Σ’ αυτό το κατήφορο δυστυχώς το τέρμα είναι ο πάτος.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-.ΥΠ.ΠΟ. καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, όπου μαζί με τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, θα απαιτήσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας που έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό σημείο και τα τεχνάσματά της δεν περνάνε πια.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.