logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 07/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ενημέρωση για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. και αποφάσεις της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, εν μέσω κινητοποίησης των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Τ.Α. ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.) και της πολυήμερης κατάληψης του Ταμείου από την Ομοσπονδία, συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., εκπροσώπων των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του βρεφονηπιακού σταθμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στη βάση του εξωδίκου της Ομοσπονδίας συνομολογήθηκαν τα εξής:

Α) Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας είναι υπόθεση των εργαζομένων γι’ αυτό και αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει καταληχθεί η μελλοντική του μορφή.

Β) Μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει διασφαλιστεί νομοθετικά η μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως προβλέπεται και από το νέο οργανισμό λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Κων/νος Στρατής, θα συμβάλει στη διασφάλιση μιας ομαλής καθημερινότητας στο σύνολο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας μέχρι την οριστικοποίηση της νέας του μορφής.

Γ) Εντός ολίγον ημερών και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Μαρτίου να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το σταμάτημα των άδικων απολύσεων 20 συνολικά συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Δ) Η επιτάχυνση των διαδικασιών της προκήρυξης για την πρόσληψη 200 μόνιμων Αρχαιοφυλάκων από το Α.Σ.Ε.Π.

Ε) Η διαδικασία της αποκατάστασης των συναδέλφων με τα «ένδικα μέσα» θα ολοκληρωθεί άμεσα.

ΣΤ) Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και την αποκατάσταση των εργαζομένων σ’ αυτό, θα ολοκληρωθεί ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. με τη συμμετοχή και των εργαζομένων και με δεδομένο το Δημόσιο χαρακτήρα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Μετά από την εν λόγω εξέλιξη συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. η οποία ομόφωνα αποφάσισε ότι οι δεσμεύσεις με συγκεκριμένα χρονικά διαγράμματα είναι λόγος αναστολής των κινητοποιήσεων και της κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

Τα πρώτα εχέγγυα τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης των δεσμεύσεων ξεκινούν χρονολογικά με την άρση των απολύσεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και τη δημοκρατική κανονικότητα στη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας με απόφαση της συνέλευσης τους ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση αναμένοντας και αυτοί την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.