logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 24/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Το γαρ πολύ της εμμονής, γεννά παραφροσύνη.»

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ομολογούμε πως δεν διαθέτουμε τόση φαντασία ώστε να προβλέπαμε την τελευταία εξέλιξη στο γνωστό «σίριαλ» του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Ενός κακόγουστου «σίριαλ», που αποτελεί παραγωγή της κυβέρνησης και στόχο έχει τη σπίλωση, με κάθε μέσο και τρόπο, υπολήψεων των μελών του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠ.ΠΟ.Α. που δεν δήλωσαν υποταγή.

Η εξέλιξη που αναφερόμαστε είναι αυτή που «εμπνεύστηκε» ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής και μιλάμε πλέον για ξεκάθαρη προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Ο υφυπουργός, ο οποίος, αφού αντιλήφθηκε ότι και ο Διαχειριστικός Έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που διέταξε για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας ο Αριστείδης Μπαλτάς, (όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι από Σ.Δ.Ο.Ε και Οικονομικούς Επιθεωρητές) δεν έβγαλε το παραμικρό ψεγάδι στη διαχείριση των Οικονομικών του Ταμείου, αποφάσισε να βάλει ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία να διενεργήσει πλήρη διαχειριστικό έλεγχο στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

Μάλιστα, ο έλεγχος από τους ιδιώτες θα περιλαμβάνει «έλεγχο σκοπιμότητας, νομιμότητας καθώς και κοστολόγησης και οικονομικότητας επί των δαπανών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να κάνει πιο «εύπεπτη» την ενέργεια του, «βάφτισε» το διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησε στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «Δημοσιολογιστικό». Μόνο που ξέχασε ότι σε όλα τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α. μέχρι σήμερα ο εν λόγω έλεγχος αναφερόταν με την πραγματική του ονομασία.

Συνολικά τώρα όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ένα γεγονός: Οι άνθρωποι που με ευθύνη τους έχουν βαλτώσει όλες οι υποθέσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α., που η αναβλητικότητά τους ξεχειλίζει, δίνουν κάθε ικμάδα της ενέργειας τους για να πετύχουν να «στήσουν» μία κατάσταση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Οι εργαζόμενοι όμως στο ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς και όποιος άλλος παρακολουθεί αυτό το «σίριαλ», έχουν βγάλει πια τα συμπεράσματα τους. Η αγωνία και το άγχος που διέπει τους «σκηνοθέτες» είναι πλέον τόσο φανερά που τους εκθέτουν σε κάθε ενεργεία τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί την Πέμπτη 31/05/2018 έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την προστασία από τις προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.