logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 25/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η δημοκρατία πάντα θα νικά τον φασισμό. Μια απάντηση στους επίγονους της «Επίθεσης» (Der Angriff)»

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού είχαμε επιλέξει, από καταβολής μας, να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και όχι να αναλωνόμαστε απαντώντας συνεχώς στους «επαγγελματίες συκοφάντες» που κατοικοεδρεύουν στο ΥΠ.ΠΟ.Α και πέριξ αυτού.

Η επιλογή μας αυτή αποδείχθηκε λάθος. Δώσαμε τη δυνατότητα στις «αλογόμυγες» του ΥΠ.ΠΟ.Α να εξελιχθούν σε εν δυνάμει «δολοφόνους χαρακτήρων». Ως εκ τούτου πλέον, παρότι εξακολουθούμε να ασπαζόμαστε την ατάκα της Ντόροθι Πάρκερ «Δεν με νοιάζει τι λέγεται για μένα, αρκεί να μην είναι αλήθεια», θα αντιδρούμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο απαντάμε στην τελευταία επίθεση που δέχθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α από το γνωστό «παράκεντρο». Αναφερόμαστε στην οργανωμένη, για ακόμη μια φορά, στοχοποίηση του συναδέλφου, προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., Γιάννη Τσακοπιάκου, και μαζί του όλης της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, επειδή ο συνάδελφος δεν υποτάχθηκε ποτέ στις επιταγές του «συστήματος» και παρέμεινε συνεπής στις θέσεις και στις απόψεις μας δέχεται διαρκώς επιθέσεις. Τώρα, δέχθηκε αήθη επίθεση γιατί η υπουργός Πολιτισμού, αποδεχόμενη την πρότασή μας ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. τον τοποθέτησε ως μέλος στην ομάδα εργασίας « Για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ». Πρόκειται για μία επιτροπή που προέκυψε έπειτα από πρόταση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. προς την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αναδειχθεί η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α σε όλη την Ελλάδα. Μια πρόταση η οποία έγινε πλήρως αποδεκτή από την υπουργό Πολιτισμού.

Είναι γεγονός ότι κάποιοι «επένδυσαν» στη «δολοφονία» συνδικαλιστών που με διαρκείς αγώνες κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο ΥΠ.ΠΟ.Α., με κατακτήσεις προς όφελος των απλών εργαζομένων, των ανθρώπων της πραγματικής εργασίας. Το μίσος τους έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσαν, ότι παρ’ όλες τις οργανωμένες και μεθοδευμένες προσπάθειες τους, δεν έσκυψαν το κεφάλι. Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. να αγωνιζόμαστε για τους συναδέλφους μας, τους ανθρώπους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τη ψήφο τους, πάντα εκλεγμένοι και ποτέ τοποθετημένοι ως πολιτικές επιλογές.

Ας μην κρίνουν λοιπόν εξ ίδιων τα αλλότρια αυτοί που όταν τους κάλεσε η κυβέρνηση τους πρόθυμα ανέλαβαν, ως πολιτικά πρόσωπα, θέσεις που έως τότε με αγώνες είχε κατακτήσει και διατηρούσε το συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτοί που φορώντας «κουκούλες» , πάνω από το «αμπέχονο» τους, δεν δίστασαν να εκστομίσουν τόνους από ψέματα, όντες οι καλύτεροι συνεργάτες της «κρατικής ασφάλειας».

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας πως η παρουσία του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στη συγκεκριμένη ομάδα εργασίας αποτελεί εγγύηση ότι θα γίνει σωστή καταγραφή των προβλημάτων προς όφελος των εργαζομένων.

Όσον αφορά τους επίγονους της «Επίθεσης» του Γκέμπελ τους κάνουμε σαφές πως η δημοκρατία πάντα θα νικάει το φασισμό και η αλήθεια το ψέμα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.