logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 21/09/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που απειλεί την ευρωπαϊκή και παγκόσμια νομισματική σταθερότητα, με βασικό θύμα τον κόσμο της εργασίας, δημιουργεί στη χώρα μας συνθήκες οριακής επιβίωσης και κοινωνικής απορρύθμισης για τους περισσότερους πολίτες.

Οι μισθολογικές απώλειες (4 μισθοί ετησίως), η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οριζόντια εισπρακτικά μέτρα, οι δυσμενείς συνταξιοδοτικοί όροι, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις συνιστούν επιλογές που οδηγούν σε αβεβαιότητα και κοινωνική ανασφάλεια.

Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. σε συνεχή συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει με ενέργειες και παρεμβάσεις στην προάσπιση και προστασία των θέσεων εργασίας των συναδέλφων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία ζήτησε αμέσως συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ μόλις έγινε γνωστό το αίτημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συγχώνευση του 30% των οργανικών μονάδων και κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ και από τη συζήτηση που ακολούθησε, η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε, ότι το αίτημα για συγχώνευση οργανικών μονάδων θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία πολυδύναμης Εφορείας (Βυζαντινές και Κλασσικές αρχαιότητες μαζί) σε επίπεδο νομού.

Η συγκεκριμένη επιλογή που αποτελεί πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας για πιο φιλική προς τους πολίτες και πιο ευέλικτη λειτουργία των Εφορειών, γίνεται αποδεκτή με την προϋπόθεση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας για όλους τους συναδέλφους.

Ακολούθως συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ., εκτίμησε τα νέα δεδομένα και καθόρισε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και με δεδομένο ότι δέχτηκε μετατάξεις από Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία του, δεν θα επιτρέψουμε καμία εργασιακή εφεδρεία και για κανένα εργαζόμενο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
H Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠ.ΠΟ.Τ, ενώνει τις δυνάμεις της με την ΑΔΕΔΥ και με όλους τους συναδέλφους στο δημόσιο τομέα με στόχο την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας μας, καθώς και την ανατροπή της πολιτικής αφαίμαξης του εισοδήματος των εργαζομένων.

Σήμερα με τα δεδομένα να αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα σας καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα για να μην υπάρξει καμία απώλεια στο Υπουργείο μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.