logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 21/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.) με θέματα την εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημέρωσαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και τους παρευρισκόμενους Προέδρους Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν με την πολιτική ηγεσία τις προηγούμενες μέρες.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4024/2011), οι εφεδρείες και οι ενοποιήσεις των υπηρεσιών στο Υπουργείο μας. Ειδικότερα για το ζήτημα της εφεδρείας τονίσθηκε η θέση της Ομοσπονδίας όπως κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ

Το μέτρο της εφεδρείας είναι αδιανόητο να εφαρμόζεται σε ένα Υπουργείο που:

Εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου.

Η εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου να γίνει με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπουργείου και να δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους για δίκαιη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη μέσω του κινήτρου απόδοσης και επίτευξης δημοσιονομικών στόχων

Ειδικότερα:
Ζητήθηκε να γίνει άμεσα

Ενοποιήσεις υπηρεσιών
Για το ζήτημα της ενοποίησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου, τονίσθηκε η πάγια θέση της Ομοσπονδίας για συγχωνεύσεις υπηρεσιών ανά νομό, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή ηλεκτρονικών διεκπεραιώσεων των θεμάτων, να αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία προς όφελος των πολιτών, θέση ανεξάρτητη από τις επιταγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τις όποιες σκοπιμότητες αυτή εξυπηρετεί.

Τονίζεται ότι η ενοποίηση ή συγχώνευση υπηρεσιών πρέπει να γίνει χωρίς καμία απομάκρυνση συναδέλφου, που ούτως ή άλλως το προσωπικό δεν επαρκεί για τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος το Γενικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για να υλοποιήσει δράσεις και να πάρει πρωτοβουλίες σχετικά με το χρόνο και τη μορφή των επερχόμενων κινητοποιήσεων κάθε μορφής, όπου και όποτε χρειάζονται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
το περιβάλλον που διαμορφώνεται αντιμετωπίζεται με διαρκή αγώνα και συμμετοχή σε κάθε μορφή πάλης που θα ανατρέψει την πολιτική αδιεξόδου που επιβάλλουν με το χειρότερο τρόπο εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση.
Το 2012 θα γίνει το έτος των ανατροπών, των αγώνων και των διεκδικήσεων για τη δημιουργία της κοινωνίας που ονειρευόμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Για την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.