logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 20/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο είχε την Πέμπτη 19/01/2012 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. στο πλαίσιο των νέων δεδομένων όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και απαιτούν νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς πολιτικής ηγεσίας για την επίλυσή τους.

Τα μέλη της Ε.Ε της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. μετέφεραν στον Υπουργό το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις περικοπές των μισθών, τις έκτακτες εισφορές και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής τους.

Ειδικότερα για το Υπουργείο Πολιτισμού έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους κλάδους των εργαζομένων σε σχέση με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, αλλά και για τον τρόπο υλοποίησης των συγχωνεύσεων των υπηρεσιακών μονάδων στο πλαίσιο του σχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός αφού αναγνώρισε το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε τον αναπτυξιακό και παραγωγικό ρόλο που διαδραματίζει ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει, αλλά αντιθέτως χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων εργασιακών αναγκών και απαιτήσεων.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, ότι η κατάρτιση του νέου Οργανισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα προκύψει έπειτα από κοινή συζήτηση και συνεργασία για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος του πολιτισμού και της χώρας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.