Καλώς 'Ηλθατε

21-09-2012 - Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ Τετάρτη 26-09-2012

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 21/09/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει δυναμικά στη 24ωρη απεργία που κήρυξαν
ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Όλοι εμείς, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ήδη έχουμε πληγεί οικονομικά από τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, δεχόμαστε για μια ακόμη φορά όλο το βάρος της πιο βάρβαρης πολιτικής της Τρόικας με τη συναίνεση της τριμερούς κυβέρνησης.

Γίνεται πλέον φανερό ότι η επιλογή αυτής της πολιτικής αποσκοπεί στην τραγική μείωση του κόστους εργασίας, που σε συνδυασμό με την αποδόμηση των εργασιακών κεκτημένων μας, δημιουργούν ένα τριτοκοσμικό περιβάλλον εργασίας για να ευνοηθούν, μελλοντικά, κερδοσκόποι επενδυτές.

Τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι οριζόντια, κοινωνικά άδικα, ανεφάρμοστα και οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην πλήρη εξόντωση.

Η διαχρονική αποτυχία των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχειρηματικότητα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για μεταρρυθμίσεις και αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος οδήγησαν τη χώρα στην κρίσιμη αυτή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού -έπειτα από τη θεσμική υποβάθμιση που συντελέσθηκε με τη συγχώνευσή του με το Υπουργείο Παιδείας και τη μείωση της χρηματοδότησης- δίνουμε καθημερινό αγώνα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της υπηρεσίας. Μετά τη βάρβαρη μείωση των μισθών απειλούνται από την Τρόικα συνάδελφοι με άμεση απόλυση, ή έμμεση μέσω του τεχνάσματος της εφεδρείας, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετούν λιγότεροι εργαζόμενοι απ’ όσους προβλέπει ο υπάρχων οργανισμός. Είναι αδιανόητο να μιλούμε για μείωση του προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού όταν είναι γνωστό ότι:

Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση στο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το νέο οργανόγραμμα, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπό κατάργηση Τ.ΔΙ.Π.Ε.Α.Ε., το κτηριακό ζήτημα, την ενίσχυση του ρόλου του ΤΑΠΑ, την αρχαιοφύλαξη, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση του πολίτη που δίνουν νέα δυναμική και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Τις επόμενες μέρες κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, το μέλλον των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί απ’ όλους μας μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της βάρβαρης και ισοπεδωτικής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην γενική απεργία της 26ης του Σεπτέμβρη για να αποτρέψουμε τα σχέδια των κερδοσκόπων δανειστών και εκείνων που επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.