Καλώς 'Ηλθατε

Ψήφισμα Γ. Σ. - 25-09-2012

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/09/2012
Αρ. Πρωτ: 135

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»

Σας ανακοινώνουμε το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2012.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων, που εφαρμόζει κυβέρνηση και τρόικα, σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας και ειδικά των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Οι επιλογές αυτές μας έχουν μετατρέψει σε υποζύγιο το οποίο επιφορτίζεται μονίμως το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών βαρών των ελλειμμάτων ενώ σοβαρές προσπάθειες για την πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής δεν βλέπουμε να καταβάλλονται.

Οι μισθολογικές περικοπές, η δυσβάσταχτη φορολόγηση, η αύξηση του κόστους ζωής , η αποδιάρθρωση των δημοσίων αγαθών με απώτερο στόχο την εκποίησή τους, η καλλιέργεια κλίματος τρόμου και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού είναι «επιλογές» που βαθαίνουν την ύφεση και την κρίση.

Η μόνη διέξοδος στις συγκεκριμένες συνθήκες είναι η λήψη μέτρων που οδηγούν σε ανάπτυξη και εδώ το υπουργείο μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το παραπάνω ψήφισμα αποτελεί το κεντρικό πλαίσιο διεκδίκησης για την προάσπιση και ενίσχυση του ρόλου των εργαζομένων και του Υπουργείου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την τελική ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και ανεφάρμοστης πολιτικής.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους του δημοσίου σε κοινό αγώνα και συμμετοχή το αμέσως προσεχές διάστημα για να αντιμετωπίσουμε την μνημονιακή λαίλαπα.

Για το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.