Καλώς 'Ηλθατε

Επιστολή Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. στα πολιτικά κόμματα γιά ζητήματα του Υπουργείου

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 19/09/2012

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στη νέου τύπου εφεδρεία που δρομολογείται στο δημόσιο τομέα στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την εξοικονόμηση των 11,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του προσωπικού μέσω της εφεδρείας και της αξιολόγησης, οδηγεί στην υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και του κοινωνικού ρόλου του κράτους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει την πολυτέλεια να έχει απώλειες σε προσωπικό τη στιγμή που:

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε και να αποδεχτούμε το σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει ο πολιτισμός στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη χώρα. Η οικονομική διάσταση του πολιτισμού, μέσω της αξιοποίησης του μνημειακού πλούτου, αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική για διέξοδο από την παρατεταμένη κρίση και ύφεση.

Ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού με αίσθημα ευθύνης παρά τις εργασιακές αντιξοότητες και τη συνεχή απώλεια εισοδήματος, συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανελλιπώς στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η απώλεια του ανθρώπινου δυναμικού σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης δημιουργούν ένα περιβάλλον δυσμενές και απαισιόδοξο τόσο για την ασφάλεια του αρχαιολογικού πλούτου (σχετικά κρούσματα Εθνική Πινακοθήκη, Αρχαία Ολυμπία), όσο και για τη στέρηση κρατικών εσόδων από τους πολυάριθμους κλειστούς Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία.

Η ΠΟΕ – ΥΠ.ΠΟ. συναισθανόμενη τον ιστορικό της ρόλο και την κρισιμότητα των στιγμών διαμηνύει προς όλους, ότι δεν θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση του προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και δεν θα δεχτεί η οικονομική κρίση να γίνει πολιτιστική κρίση σε βάρος της χώρας και του πολιτισμού της.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.