Καλώς 'Ηλθατε

09-11-2012 - Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τα νέα μέτρα

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 09/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ψήφιση με οριακή πλειοψηφία, από τη Βουλή, του επαχθέστατου, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες εργαζόμενους 3ου μνημονίου, φέρνει τη χώρα μπροστά σε νέα τραγικά δεδομένα.

Η αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας ολοκληρώνεται με την εξαθλίωση και την ένδεια να εξαπλώνονται σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.

Η συγκυβέρνηση, ακολουθώντας ρητά τις εντολές της Τρόικα και αφού για ακόμη μία φορά, με την αναβλητικότητα της κατάφερε να φέρει το «παιχνίδι» εκεί που το θέλουν οι «πιστωτές», ψήφισε μέτρα που καμία ανεξάρτητη χώρα δεν θα μπορούσε να δεχτεί.

Τα μέτρα αυτά, όπως συνομολογείται πια και απ’ αυτούς που τα επέβαλαν, είναι σχεδόν απίθανο να αποδώσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από αύξηση της ύφεσης, της ανεργίας και της ανέχειας οδηγούν σε περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Με την ψήφιση του νέου μνημονίου 27 χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται επί της ουσίας στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας, αφού είναι αμφίβολη η αξιοποίησή τους σε άλλες θέσεις με πραγματικές ελλείψεις σε προσωπικό και όλο αυτό χωρίς κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα.

Η αρχή γίνεται με την κατάργηση των θέσεων των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού Λογιστικού, Διοικητικού Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των εργαζομένων με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου στοχεύοντας για αρχή σε εκείνους που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό και χωρίς καμία διαδικασία επιλογής που να ελέγχθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι η διαθεσιμότητα –απόλυση των συγκεκριμένων εργαζομένων δημιουργώντας έτσι προηγούμενο για την ευρύτερη εφαρμογή της διάταξης και σε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στο άμεσο μέλλον.

Με τη συμβολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ) το Υπουργείο Πολιτισμού εξαιρείται από τη συγκεκριμένη διάταξη αφού αναγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος αλλά και το έργο που είναι σε εξέλιξη στο τομέα του πολιτισμού την κρίσιμη τούτη στιγμή για την οικονομική προοπτική και ανάκαμψη της χώρας.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ έπειτα από συνεχείς συναντήσεις πρώτα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας και έπειτα με τα πολιτικά κόμματα, ενημερώσαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για την ασφάλεια των Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων όσο και για τη συνέχιση του έργου στο τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς η περαιτέρω μείωση του προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τονίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας υποστήριξε το αίτημα της Ομοσπονδίας για εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας του συνόλου του προσωπικού.

Ειδικότερα στις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα τονίσαμε τα παρακάτω:

Αυτή είναι η αλήθεια για ό,τι αφορά την εξαίρεση του Υπουργείου Πολιτισμού από τα νέα μέτρα και όχι όσα έντεχνα επιχειρούν να «περάσουν» εκείνοι που καταστροφολογούν και επενδύουν πολιτικά στην πλήρη αποδόμηση του Υπουργείου Πολιτισμού για να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Είναι οι ίδιοι που δεν υποστήριξαν και δεν ενέκριναν την απόφαση της Ομοσπονδίας για τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι στιγμές που ζούμε είναι από τις πλέον τραγικές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Οι στόχοι πια είναι ξεκάθαροι και αφορούν στην συντριβή ολόκληρου του ελληνικού λαού και του κράτους μας, ώστε όταν καταστούμε πλήρως εξαθλιωμένοι να μας «αναλάβουν» οι αλλοδαποί «σωτήρες», που θα εξασφαλίσουν έναντι πινακίου φακής τα φιλέτα της πατρίδος μας.

Απ’ αυτή την πορεία μπορούμε να βγούμε μόνο με αγώνα, αλληλεγγύη, συστράτευση και βαθιά πίστη για την τελική νίκη. Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.