logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 21/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. ΜΕ ΤΗ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. και της Γ.Γ της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κας Αλέκας Παπαρήγα.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και υπήρξε γόνιμη συζήτηση για τα θέματα που έχουν προκύψει στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή, εξέθεσε στην κα Παπαρήγα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με το νέο οργανόγραμμα, τις ελλείψεις σε προσωπικό (ειδικά στη φύλαξη Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, όπου ενώ απαιτούνται 3.500 εργαζόμενοι, υπάρχουν μόνο 1.800), αλλά και το αίτημα για σύσταση αυτοτελούς Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η Γ.Γ. της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε. δήλωσε, πως το Κουμουνιστικό Κόμμα συμφωνεί στη σύσταση αυτοτελούς Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, εστίασε στο ζήτημα της πολιτικής που θα ασκεί το Υπουργείο, καθώς μέχρι τώρα, σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, το ΥΠ.ΠΟ. λειτούργησε υπέρ των καπιταλιστών επιχειρηματιών και της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Τόνισε επίσης, πως το Κ.Κ.Ε. είναι αντίθετο στις αλλαγές που συντελούνται στον προσανατολισμό του Υπουργείου Πολιτισμού μέσω των νέων Οργανογραμμάτων και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού - Αθλητισμού σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το Κ.Κ.Ε. είναι αντίθετο στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εργαζομένων, στηρίζει το αίτημα για προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά και σε καμιά περίπτωση προσλήψεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία των Μ.Κ.Ο. Δήλωσε ακόμη, ότι στηρίζει το αίτημα να παραμείνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζει, στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ενημερώνοντας τις ηγεσίες και ζητώντας την πολιτική στήριξη για την επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το μέλλον του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στη χώρα μας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.