logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 03/11/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την κατάληψη των γραφείων και τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή της πραγματοποίησε, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, κατάληψη στον όροφο των γραφείων της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Αιτήματα για αυτή την ενέργεια ήταν και είναι η άμεση τοποθέτηση Προέδρου στο Τ.Α.Π.Α., η άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των 35 εργαζομένων, με σύμβαση Αορίστου Χρόνου, στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α., η απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. και του Παιδικού Σταθμού των Εργαζομένων.

Η κα. Κονιόρδου, μόλις πληροφορήθηκε την κατάληψη των γραφείων της, δέχθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους παρευρισκόμενους φορείς που ήταν : Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., Εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Σωματείων & Συλλόγων (Σύλλογος Εργαζομένων Τ.Α.Π.Α., Π.Ε.Υ.Φ.Α., Εργατοτεχνίτες, Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Σύλλογος Δ.Ε., Σύλλογος Π.Ε., Σύλλογος Γ.Γ.Α.), Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η Επιτροπή των 35 Αορίστου Χρόνου συναδέλφων μας στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημέρωσε πως η τοποθέτηση του νέου Προέδρου του Τ.Α.Π.Α. θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Ωστόσο, η ίδια απάντηση μας έχει δοθεί επανειλημμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τώρα που έμειναν απλήρωτοι 35 εργαζόμενοι και κλείνει ο παιδικός σταθμός θέλουμε να πιστεύουμε πως το εννοεί.

Αναφορικά με τη δήλωση της ότι εξετάζεται η ένταξη των 35 συναδέλφων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. την ενημερώνουμε ότι δεν χρειάζεται να εξεταστεί. Και αυτό γιατί με ενέργειες της Ομοσπονδίας, οι θέσεις τους προβλέπονται (55 έφτανε τότε ο αριθμός των συναδέλφων) ήδη στον Οργανισμό Λειτουργίας του 2014. Το ίδιο ακριβώς απαιτήθηκε και προβλέφθηκε και στο νέο Οργανισμό έχοντας μάλιστα και την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.) έτσι ώστε οι 35 Αορίστου Χρόνου εργαζόμενοι στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ, να συμπεριλαμβάνονται στους 8.995 εργαζόμενους που προβλέπει για το ΥΠ.ΠΟ.Α. το νέο Οργανόγραμμα. Επίσης, ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. δεσμευόμαστε πως για το συγκεκριμένο θέμα θα ενημερώσουμε ζητώντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται η πολιτική ηγεσία να παραβιάζει καμία ανοιχτή πόρτα, χρειάζεται μόνο να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται ήδη.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζουμε πως οποιαδήποτε πρόταση για τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας έχει κάνει την εμφάνισή της είτε μέσω δημοσιευμάτων, είτε μέσω των «περιβόητων ερωτήσεων» στη Βουλή, είτε από πολιτικά πρόσωπα, πρώτα και πριν απ’ όλους έχει κατατεθεί από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. Συγκεκριμένα και στις 3 πολιτικές ηγεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. (Νίκος Ξυδάκης, Αριστείδης Μπαλτάς, Λυδία Κονιόρδου) έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, τον έλεγχο των χρημάτων και τον κανονισμό λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που τα δίκαια αιτήματα μας θα ικανοποιηθούν πραγματικά. Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, κάθε στιγμή μέχρι να δοθεί ένα πραγματικό τέλος, ειδικά στην αγωνία των 35 συναδέλφων και στις δεκάδες οικογένειες συναδέλφων που έχουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό.

Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Πρόεδρο της Π.Ε.Υ.Φ.Α., ο οποίος όντας προσβεβλημένος από τις ανυπόστατες «προφορικές καταγγελίες» που του μετέφερε για τον κλάδο τον Αρχαιοφυλάκων σε άσχετη στιγμή και εκτός θέματος η Υπουργός αποχώρησε από τη συνάντηση. Δηλώνουμε δε, πως η προσπάθεια ωμού εκβιασμού του Συνδικαλιστικού Κινήματος, απ’ όπου και αν προέρχεται, θα αποτύχει και ερωτάμε την κα. Κονιόρδου σε ποιους από τους παρευρισκόμενους αναφέρεται όταν κάνει λόγο για «εστίες διαφθοράς και διαπλοκής»; Στην Ομοσπονδία; Στα Πρωτοβάθμια Σωματεία; Στους Εργαζόμενους του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.; Στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων; Αναμένουμε την απάντησή της.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.