logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/02/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την αναστολή της Απεργιακής κινητοποίησης.»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ανέστειλε την προκηρυγμένη για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 παναττική Απεργιακή κινητοποίηση της, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, και κατά τη διάρκεια δεύτερης συνάντησης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λυδία Κονιόρδου, δεσμεύτηκε για σειρά μεγάλων ζητημάτων, τα οποία περιλαμβάνονταν στο απεργιακό πλαίσιο της Ομοσπονδίας:

  1. Σε ό,τι αφορά στις απολύσεις εργαζομένων δεσμεύτηκε ότι δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος. Συγκεκριμένα, για το ζήτημα των 5 συναδέλφων αρχαιοφυλάκων η Υπουργός θα ενεργήσει από κοινού με την Ομοσπονδία προς το Α.Σ.Ε.Π. προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη λύση. Σχετικά με τους 15 συναδέλφους εργατοτεχνίτες το ζήτημα θα επιλυθεί με ενέργειες εσωτερικά του ΥΠ.ΠΟ.Α. και με αναπομπή της απόφασης από το γραφείο Υπουργού.
  2. Η κα. Κονιόρδου δήλωσε ότι εναντιώνεται σε πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και δεν θα επιτρέψει να συμβούν τέτοιες στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα συμβάλει από την πλευρά της για να τις αποτρέψει.
  3. Η Υπουργός δεσμεύτηκε, δεχόμενη την ομόφωνη απόφαση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, να μεταφερθεί σε μόνιμες θέσεις του Υπουργείου το σύνολο των εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.
  4. Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όσες ενέργειες απαιτούνται προς το Α.Σ.Ε.Π. ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των 200 θέσεων μονίμων Αρχαιοφυλάκων. Ταυτόχρονα, δίνεται εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να επισπευτούν οι διοικητικές πράξεις για τους συναδέλφους με τα «ένδικα μέσα» και εν συνεχεία να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις, ώστε οι συνάδελφοι να αναλάβουν εργασία.
  5. Το σχέδιο του νέου Οργανισμού λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα δοθεί στο οικείο Σωματείο εργαζομένων αλλά και στην Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για να ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης.
  6. Η Ομοσπονδία έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της μεταστέγασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο πρώην κτίριο «Κεράνη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της και ταυτόχρονα τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συναδέλφων της Γ.Γ.Α.

Με βάση τα παραπάνω η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αποφάσισε την αναστολή της Απεργιακής κινητοποίησης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Υπουργού. Η εκτίμηση της κατάστασης και των εξελίξεων θα γίνει σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων που σήμερα, Πέμπτη 15/2, ήταν αποφασισμένοι να κλείσουν τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία της Αττικής και τους καλούμε, όπως φυσικά και τους συναδέλφους της περιφέρειας, να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.