logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 01/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. της Πέμπτης 28/2.»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠ.ΠΟ.Α., το απόγευμα της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου, με θέμα την Απεργιακή κινητοποίηση που έχουμε προκηρύξει, ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., σε Αττική και Κρήτη την Παρασκευή 2 Μαρτίου, καταδεικνύει –για ακόμη μία φορά- πως η κα. Κορνιόρδου διαθέτει άνεση στα λόγια, αλλά μεγάλη δυσκολία στις πράξεις.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α., απεργούμε γιατί «χορτάσαμε» από λόγια και από δεσμεύσεις «πουκάμισα αδειανά». Καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να μας απαντήσει συγκεκριμένα κατ΄ αρχήν στα 4 σημεία που ανέφερε στην ανακοίνωσή του Υπουργείου:

Α) Για τους 20 συναδέλφους που απολύονται, σας υποδείξαμε ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. τρόπο για την επίλυση του ζητήματος. Θα προχωρήσετε σήμερα κιόλας προς αυτή την κατεύθυνση ή οι συνάδελφοι θα περιμένουν την κοινοποίηση της απόλυσης τους;

Β) Για τις 200 θέσεις μονίμων αρχαιοφυλάκων και την τακτοποίηση των συναδέλφων με τα «ένδικα μέσα» ποια είναι κα. Υπουργέ η καταληκτική ημερομηνία και για τα δύο θέματα; Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Γ) Για το σχέδιο νέου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων απαιτούμε να μας παραδοθεί τώρα ώστε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του. Στόχος μας και σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του Τ.Α.Π.Α. και η διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα του. Θα μας παραδοθεί; Εμείς, σε καμία περίπτωση, δεν δεχόμαστε να κάνουμε απλά παρατηρήσεις σε έναν Οργανισμό που αφορά ειδικά το Τ.Α.Π.Α. αλλά και συνολικά όλη τη λειτουργία του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Δ) Για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, που τελεί υπό κατάληψη, η τροπολογία που θα μεταφέρει στη δύναμη του Υπουργείου το σύνολο των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτό πότε συγκεκριμένα θα κατατεθεί στη Βουλή; Η κοινή επιτροπή που θα δημιουργήσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο του Ταμείου πότε συγκεκριμένα θα συγκροτηθεί και με ποιο χρονικό ορίζοντα;

Πέραν όμως των τεσσάρων ζητημάτων που ανέφερε η κα. Κονιόρδου στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α στο απεργιακό εξώδικο μας έχουν περιληφθεί και άλλα ζητήματα για τα οποία η κα. Κονιόρδου δεν απάντησε. Την ερωτάμε λοιπόν:
1. Τι θα γίνει με τη μεταφορά των συναδέλφων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης στο ΥΠ.ΠΟ.Α.;
2. Θα τακτοποιηθούν και πότε, με μετατροπή της σύμβασής τους, οι έκτακτοι συνάδελφοι που καλύπτουν οργανικές θέσεις;
3. Θα συζητηθεί η μεταστέγαση της Γ.Γ.Α. στο πρώην εργοστάσιο του Κεράνη στου Ρέντη ή υπάρχει ειλημμένη απόφαση;

Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχουμε αποδείξει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μας διαχρονικά, έχουμε αποδείξει επίσης πως επιθυμούμε και επιζητούμε το διάλογο με κάθε μέσο και τρόπο, αλλά έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να μαχόμαστε για τα δίκαια μας. Καλούμε την κα. Κονιόρδου να μας αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα λόγια και να κάνει πράξεις. Είμαστε εδώ και περιμένουμε να ξεκινήσει ένας πραγματικός και απροσχημάτιστος διάλογος.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.