logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 27/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Βασικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, προγραμματισμένη συνάντηση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., την υπουργό Λυδία Κονιόρδου και τον υφυπουργό Κώστα Στρατή. Από τη συνάντηση προέκυψαν συγκεκριμένες διαπιστώσεις σε μία σειρά από θέματα.

1. Κατ’ αρχήν ενώ το πλαίσιο των θεμάτων της συνάντησης ήταν γνωστό εδώ και καιρό και περιελάμβανε ζητήματα που χρονίζουν, για ακόμη μία φορά οι λύσεις παραπέμφθηκαν στις Καλένδες. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε πως ακόμη και για ζητήματα αρμοδιότητας της υπουργού απαντούσε ο υφυπουργός. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε αναφορικά με τη στάση της κας Κονιόρδου είναι πως επέλεξε να μην συμμετέχει ώστε να μην έχει τον «κατήφορο» του υφυπουργού της.

2. Ο υφυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, «ομολόγησε» ένα πρωτοφανές γεγονός που αποτελεί κηλίδα για τις δημοκρατικές διαδικασίες και ταυτόχρονα φανερώνει την αλήθεια των στόχων του. Συγκεκριμένα δήλωσε κυνικά πως για θέματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και διαβούλευση με «συντονιστικά όργανα της δικαιοσύνης», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τους θεσμούς της δικαιοσύνης. Στη συνέχεια διαβιβάζει εντολές στην εγκάθετή του διευθύντρια του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., ένα πρόσωπο της –κατά δήλωσή του- απολύτου εμπιστοσύνης του, προκειμένου εκείνη να εκτελέσει τη δουλειά. Όλα αυτά, φυσικά, γίνονται εν αγνοία του διορισμένου από την υπουργό Πολιτισμού Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και αποδεικνύουν πως ο μηχανισμός που έχει στηθεί στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, έχει ως μόνο στόχο τη συκοφάντηση και σπίλωση προσώπων και κινημάτων. Για όλα αυτά τα πεπραγμένα τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

3. Σε ό, τι αφορά τη μεταφορά του συνόλου του προσωπικού του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. στο ΥΠ.ΠΟ.Α., που αποτελεί και δέσμευση του υφυπουργού, σημειώνουμε πως αυτή ήταν η 3η συνάντηση που τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή τη φορά ακούσαμε τον υφυπουργό να δηλώνει πως εντός των ημερών θα βγει στη διαβούλευση το νομοθέτημα για την τακτοποίηση του συνόλου των συναδέλφων, ένα νομοθέτημα ωστόσο που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προβλήματα συνταγματικότητας. Δηλαδή, έχουμε έναν υφυπουργό που είτε δεν πιστεύει στη νομιμότητα ενός νομοθετήματος που ο ίδιος κατεβάζει στη βουλή, είτε ανερυθρίαστα επιχειρεί με τον τρόπο του να το «κάψει» με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τους συναδέλφους. Από την πλευρά μας ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. θεωρούμε την τακτοποίηση των συναδέλφων μας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και συνταγματική και δίκαιη. Δηλώνουμε δε, πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους μέχρι τέλους και καλούμε την κυβέρνηση να κάνει πράξη κάτι πραγματικά δίκαιο.

Με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. που θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε καλοκαιρινή εγρήγορση.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.