logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: « Τα νέα «κατορθώματα» της διευθύντριας του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ ».

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε καθημερινή πια βάση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον κάθε ίχνος ανοχής είναι στην ουσία πράξη συνενοχής. Συνενοχή σε μία σειρά από ενέργειες της «δοτής» διευθύντριας του Ταμείου, Αναστασίας Κουτσή. Γνωστής και ως «πρόθυμης» του υφυπουργού Στρατή, η οποία συνεχίζοντας την ανεξέλεγκτη δράση της έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνη, τόσο για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο Ταμείο, όσο κυρίως για τα παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, αφού απέλυσε τους συναδέλφους που εργάζονταν με σύμβαση στο παιδικό σταθμό, αραδιάζοντας ένα σωρό αστείες δικαιολογίες, αποφάσισε και διέταξε διοικητικούς υπαλλήλους του Ταμείου να αναλάβουν καθήκοντα συνοδών στα σχολικά του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.!

Δηλαδή, συνάδελφοι που η ειδικότητα τους είναι άσχετη με το αντικείμενο βρέθηκαν χωρίς καμία εκπαίδευση να συνοδεύουν τα παιδιά του παιδικού σταθμού! Και μάλιστα η «ανάθεση» γίνεται με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με εργαζόμενους να δέχονται, εμμέσως πλην σαφώς, bullying από τους «εκπροσώπους» της κατ’ όνομα κυβέρνησης της αριστεράς. Βέβαια, εκτός των παραπάνω, βρισκόμαστε και μπροστά σε μία ξεκάθαρη περίπτωση ετεροαπασχόλησης, ενέργεια που τόσο η Ομοσπονδία, όσο και τα πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν καταγγείλει.

Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν με την πλειοψηφία της Διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, που είναι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να σιωπά εκκωφαντικά. Γεγονός που σημαίνει πως είτε συμφωνούνε με τις πράξεις της εκλεκτής του υφυπουργού, είτε δεν τολμάνε να αντιδράσουν στις ενέργειες της καθώς ουσιαστικά είναι «διοίκηση στα χαρτιά» χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας έχει εκλείψει κάθε έννοια δημοκρατικότητας στις αποφάσεις και τις πράξεις.

Ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ δηλώνουμε ως εδώ και μη παρέκει

Στο Γενικό Συμβούλιο της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018 θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και τέτοιου είδους  πρακτικές και μέθοδοι  θα μπούνε ξανά στο «χρονοντούλαπό» τους.

 

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ