logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 20  Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ενημερώνει για τις ενέργειες της με στόχο την προστασία των συναδέλφων από τον κορονοϊό»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ  λειτουργώντας πάντοτε θεσμικά και με συνέπεια πραγματοποίησε κύκλο επαφών σήμερα Παρασκευή 20/3 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ στην Μπουμπουλίνας, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα από την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για την υλοποίηση των μέτρων για την πρόληψη των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό και την εφαρμογή της εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία στο ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο από την Ε.Ε της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ,  τον Πρόεδρο του Γ.Σ και αντιπροσωπείας από τους συλλόγους των  Π.Ε και Δ.Ε Διοικητικών επισκέφθηκε διαδοχικά την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και το Γ.Γ Πολιτισμού κ. Γεώργιο Διδασκάλου,μεταφέροντας την έως τώρα κατάσταση από τις Υπηρεσίες και διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει ή χρήζουν διευκρίνησης.

Κατόπιν υπήρξε συνάντηση  με  τη Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μαρία Χατζηκοκολάκη, η οποία έχει την ευθύνη της υλοποίησης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Ζητήσαμε την απόλυτη τήρηση των μέτρων που προβλέπονται και την προστασία των εργαζομένων από τον συνωστισμό στις Υπηρεσίες και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοίου. Η Ομοσπονδία με τα στελέχη της  όπως έχουμε τονίσει είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις τώρα αλλά και στο μέλλον.Παρακολουθούμε τα γεγονότα   και είμαστε ετοιμοι να παρέμβουμε εις όφελος πάντα των εργαζομένων όπου και όποτε χρειαστεί ,με πράξεις και όχι με λόγια.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.