Καλώς 'Ηλθατε

Κωνσταντίνος Κίσσας

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Τι φοβούνται τα «παιδιά της γκρούπας» και στοχοποιούν τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Κίσσα;»

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει στις σχετικές ανακοινώσεις μας πως τα χτυπήματα της γνωστής «παραομάδας», που δρα εντός και εκτός του ΥΠ.ΠΟ.Α., απέναντι στο δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων θα συνεχιστούν. Το μέσο που χρησιμοποιούν είναι, ως γνωστόν, το «έργο» που έστησαν οι ίδιοι γύρω από το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., το οποίο –βάση σχεδίου- από κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων κατόρθωσαν να ευτελίσουν και  να το οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση.

Το νέο επεισόδιο του «έργου» ωστόσο δεν περιελάμβανε, ως συνήθως, γκεμπελίστικες επιθέσεις στα στελέχη της Ομοσπονδία για τα οποία η «γκρούπα» τρέφει αβυσσαλέο μίσος, αλλά προσπάθεια σπίλωσης  της τιμής και της προσωπικότητας  του συναδέλφου αρχαιολόγου και επίκουρου καθηγητή πανεπιστημίου, Κωνσταντίνου  Κίσσα.

Ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε μέσα από ανώνυμο άρθρο, που φιλοξενήθηκε σε συγκεκριμένο site,  το οποίο στη συνέχεια αναπαράχθηκε από τα γνωστά μέσα που κατ’ εξακολούθηση προβάλουν «στρατευμένα» τις θέσεις και τις απόψεις των «παιδιών της γκρούπας» και  των συν αυτώ.

Ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει κάποιος «Άλκης Κόκκινος», κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του ψευδώνυμου, αποκαλύπτει αυτόματα τον σκοπό του: «Η Μενδώνη διορίζει υπόδικο ως προϊστάμενο στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου», γράφει ο κοινός συκοφάντης στοχεύοντας τόσο τον συνάδελφο, όσο και την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Για την ιστορία ο συνάδελφος  εμφανίζεται ελεγχόμενος σε προανακριτικό επίπεδο, λόγω της συμμετοχή του, ως υπηρεσιακός παράγοντας, σε παλαιότερες διοικήσεις του Ταμείου Αλληλοβοηθείας μαζί με άλλους 16 συναδέλφους.  Ο ελεγχόμενος που δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη εμφανίστηκε, από τον κοινό συκοφάντη- ανώνυμο αρθρογράφο, ως  «υπόδικος»  και  η Υπουργός Πολιτισμού που τοποθέτησε τον συνάδελφο ως προϊστάμενο στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου ως αλαζόνας με «απύθμενο πολιτικό θράσος». Μάλιστα, το «άρθρο» φιλοξενεί και φωτογραφία της υπουργικής απόφασης.

Το τραγελαφικό, που ταυτόχρονα απαιτεί άμεση διερεύνηση από το ΥΠ.ΠΟ.Α., γεγονός ήταν πως την ίδια ώρα που απόφαση τοποθέτησης βρισκόταν στο εν λόγω site “kosmodromio.gr” ,  ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κίσσας δεν γνώριζε, όπως αποκάλυψε με επιστολή του, το διορισμό του!

Το μόνο που γνώριζε, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, ήταν «ένα γραπτό μήνυμα γνωστής συνδικαλίστριας του ΣΕΑ, που μου απέστειλε το απόγευμα της 29.5.2020 και με ύφος διερευνητικό-απειλητικό ρωτούσε εάν με ενημέρωσε (…προφανώς η Υπουργός) για την τοποθέτησή μου αυτή. Στην απάντησή μου «ποια τοποθέτηση;» με ενημέρωσε ότι ορίσθηκα Διευθυντής στη ΜΕΕ του ΥΠ.ΠΟ.Α.».

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα; Ποιοι κάνουν φέι βολάν υπουργικές αποφάσεις πριν καν λάβουν γνώση αυτών οι ενδιαφερόμενοι;

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που συνάγεται απ’ όλα τα παραπάνω είναι πως κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, δεν είδαν για δικούς τους λόγους (ποιους άραγε;) με καλό μάτι την τοποθέτηση του συναδέλφου στη συγκεκριμένη θέση και επεχείρησαν μέσω του μόνου πράγματος που γνωρίζουν να κάνουν καλά, δηλαδή τη συκοφαντία, να τον αποτρέψουν να την αναλάβει. Απέτυχαν και πάλι!

Και όχι μόνο απέτυχαν, αλλά και μετά από τις μηνύσεις που, όπως δηλώνει, θα υποβάλει  ο συνάδελφος η ανωνυμία θα πάψει να τους προσφέρει πεδίο δράσης. Τα ονόματα θα έρθουν στο φως και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.

Ως  Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., πιστοί στην απόφασή μας να απαντάμε σε κάθε σπέκουλα απ΄ όπου και αν αυτή προέρχεται θα επανέλθουμε άμεσα απαντώντας σε κάθε είδους «καρικατούρα», που δεν λέει να καταλάβει πως τα ψέματα τέλειωσαν. Προς ώρας και για την ενημέρωσή σας, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή-απάντηση του συναδέλφου, Κωνσταντίνου Κίσσα.

 

Γραπτή Δήλωση

Ο κύριος ή η κυρία με το ψευδώνυμο Άλκης Κόκκινος που δηλώνει "αρχαιογνώστης" μέσω της ιστοσελίδας "Kosmodromio.gr" προσπάθησε να σπιλώσει την προσωπικότητά μου, με απώτερο βέβαια σκοπό να πλήξει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, χρησιμοποιώντας μια δίωξη σε προανακριτικό στάδιο για τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. του ΤΑ.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. χωρίς ακόμη να έχει προσδιορισθεί ο βαθμός συμμετοχής μου που σύντομα θα αποδειχθεί ότι ήταν ανύπαρκτος.

Αφορμή για την προσπάθεια σπίλωσής μου αποτέλεσε, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αφενός η επιλογή μου ως τακτικό μέλος στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της τριετούς θητείας των μελών του - όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος - και όχι αιφνίδια όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο άγνωστος κοντυλοφόρος και αφετέρου ο ορισμός μου ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι στο δημοσίευμα παρουσιάζεται απόσπασμα της απόφασης ορισμού μου, απόφαση η οποία δεν μου έχει ακόμη κοινοποιηθεί! Πιθανότατα η προσπάθεια αυτή να σχετίζεται με γραπτό μήνυμα γνωστής συνδικαλίστριας του ΣΕΑ, που μου απέστειλε το απόγευμα της 29.5.2020 και με ύφος διερευνητικό-απειλητικό ρωτούσε εάν με ενημέρωσε (…προφανώς η Υπουργός) για την τοποθέτησή μου αυτή. Στην απάντησή μου «ποια τοποθέτηση;» με ενημέρωσε ότι ορίσθηκα Διευθυντής στη ΜΕΕ του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Από τα ανωτέρω τίθεται το εύλογο ερώτημα: πως γνώριζε η γνωστή συνδικαλίστρια την Υπουργική αυτή Απόφαση, απόσπασμα της οποίας αναρτήθηκε αργότερα στην ιστοσελίδα "Kosmodromio.gr" όταν ακόμη και ο αναφερόμενος υπάλληλος, δηλαδή εγώ, δεν γνώριζα για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης? Η εν λόγω κυρία θα κληθεί σύντομα από τις αρμόδιες Αρχές να απαντήσει στο ανωτέρω ερώτημα και όχι μόνο.

Στον κύριο ή την κυρία αυτή και στους γνωστούς-άγνωστους αρχαιολογικούς-συνδικαλιστικούς κύκλους που κρύβονται από πίσω έχω να δηλώσω ότι οι επιθέσεις και λάσπες που εκτοξεύουν δεν με αγγίζουν! Η ζωή είναι πολύ όμορφη αλλά και σύντομη για να ασχολούμαι με τις «παλικαριές», τις ιδεοληψίες  και τα σύνδρομα τους!

Επειδή όμως το ανωτέρω δημοσίευμα συνιστά προσβολή του τεκμηρίου αθωότητάς μου έχω ήδη δώσει εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν άμεσα μήνυση και αγωγή και έτσι θα αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα των δημοσιευμάτων.

Δηλώνω επίσης ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από οποιαδήποτε θέση με επιλέξουν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί μου προϊστάμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α., οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Οι τίτλοι και το έργο μου αποτελούν παρακαταθήκη για μια επιτυχή σταδιοδρομία και στη νέα μου θέση.

                                                                    Αθήνα 31.5.2020                                                                   

Κωνσταντίνος Σ. Ι. Κίσσας

Μόνιμος υπάλληλος με A΄ βαθμό, του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων, ειδικότητας Προϊστορικών - Κλασσικών  του ΥΠΠΟΑ,

Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στα Πανεπιστήμια Graz της Αυστρίας και Trier της Γερμανίας,

Πρώην Προϊστάμενος Τμήματος (Τομέα) Διασπάρτων Μελών Ακροπόλεως της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (2000-2007),

Πρώην Προϊστάμενος της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας (2007-2016),

Πρώην αναπληρωτής Προϊστάμενος της Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (2014).

 

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.