logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 03/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ποιος… κατέστρεψε το έργο του Στρατή στην Ακρόπολη;»

Δεν… πίστευαν στα μάτια τους ο Κώστας Στρατής και τα άλλα στελέχη του Συριζα που επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, την Ακρόπολη με αυτά που αντίκρισαν. Ειδικά, ο πρώην υφυπουργός είδε το «έργο» του ολοκληρωτικά κατεστραμμένο.

Δεν βρήκε πουθενά τα μπάζα που άφησε φεύγοντας, δεν βρήκε πουθενά τα γυμνά καλώδια, δεν βρήκε το μονίμως εκτός λειτουργίας αναβατόριο, δεν βρήκε καν τα διαλυμένα αλεξικέραυνα που παρ’ ολίγο να σκοτώσουν κόσμο. Δεν βρήκε τίποτα που να του θυμίζουν την Ακρόπολη που… δημιούργησε.

Δικαίως, λοιπόν, κατακεραύνωσε την Υπουργό Πολιτισμού, ο γνωστός και μη εξαιρετέος «συνάδελφος». Αυτός που διορίστηκε στο ΥΠ.ΠΟ. με ένα περίλαμπρο ρουσφέτι αλλά στην πορεία το ξέχασε. Αυτός που για να καλύψει τα «έργα» του Δ.Σ του Τ.Α.Π.Α. στο οποίο ήταν μέλος έστειλε στην ποινική δικαιοσύνη τον Παναγιώτη Σταθουλόπουλο για να δικαιωθεί ο συνάδελφος με δύο απαλλακτικά βουλεύματα. Αυτός που για να κρατήσει «ζωντανό» το «έργο» με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας έστειλε 15 στελέχη, υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά, του Υπουργείου να απολογούνται στους ανακριτές και τους εισαγγελείς, ενώ ήξερε εξ αρχής ότι δεν είχαν καμία σχέση με όσα προσπάθησαν, οι εκλεκτοί του συνεργάτες, να τους φορτώσουν. Αυτός που κατόρθωσε, όντας εν ενεργεία υφυπουργός, να καταταγεί τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του στο Δυτικό τομέα της Αθήνας.

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ ενημερώνουμε τον «συνάδελφο», Κώστα Στρατή, πως η καμένη γη που παρέδωσε στην Ακρόπολη δεν υπάρχει. Η Ακρόπολη σήμερα έχει νέο σύγχρονο φωτισμό, έχει νέο σύστημα πυρασφάλειας, έχει σύγχρονα αλεξικέραυνα, ενώ θα έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έναν πρωτοποριακό και απολύτως ασφαλή ανελκυστήρα πλαγιάς για να μπορούν άνετα και με αξιοπρέπεια οι συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα να φτάσουν στον Ιερό Βράχο. Εκεί θα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια χάρη στις νέες διαστρώσεις, που και τα θεμέλια των μνημείων προστατεύουν και την προσβασιμότητα των Α.Μ.Ε.Α. εξυπηρετούν, όπως εμπεριστατωμένα εξήγησε ο καθηγητής Μανόλης Κορρές.

Εμείς, «συνάδελφε» Κώστα Στρατή, είμαστε περήφανοι για το έργο των πραγματικών συναδέλφων μας στο ΥΠ.ΠΟ.Α και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Εσύ, αντιθέτως, συνεχίζεις να βρίσκεσαι στο «πλευρό» των δικών σου «συναδέλφων» και συνοδοιπόρων, των τρολ, των γκρουπούσκουλων, των συκοφαντών και των δημοσιογράφων-εργαλείων. Εξάλλου, όπως έγραψε και ο Πλάτωνας: «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.