logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 7/11/2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία της 9ης του Νοέμβρη»

 

Ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού να δώσουμε, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, μαζικά το «παρών» στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε

Συμμετέχουμε στην Απεργία, συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ.

Οι εργαζόμενοι, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει.

Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζούμε πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα είμαστε αυτοί που πληρώνουμε το «μάρμαρο» ενώ η οικονομική ελιτ του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της.

Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

• Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

• Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η αυριανή Γενική Απεργία να γίνει αφετηρία αγώνα! Ενός αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ