logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 26/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συγχαρητήρια για την εξιχνίαση της κλοπής στην Αρχ. Ολυμπία»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.), συγχαίρει δημόσια τις Διωκτικές Αρχές για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν συλλαμβάνοντας τους βέβηλους ληστές του Ολυμπιακού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, εντοπίζοντας ταυτόχρονα και όλα τα κλοπιμαία. Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν σημαντικά μέλη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τον οποίο όλοι εμείς οι Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού αγωνιζόμαστε, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε.

Η ληστεία αυτή αποτελούσε για όλους μας ένα «όνειδος» και το γεγονός ότι συμπατριώτες μας οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την ειδεχθή πράξη, μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τη δικαιοσύνη την παραδειγματική τους τιμωρία, καθώς και τη συνέχιση των ερευνών μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος.

Από την πλευρά μας έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει πως η ανάδειξη, η συντήρηση και η ασφάλεια  του Πολιτισμού μας είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας και έτσι οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία να την αντιμετωπίζει. Ειδικά σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε ως Έθνος, ο Πολιτισμός μας πέραν του ότι δίνει στον Ελληνικό λαό δύναμη και κουράγιο, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Γεγονότα σαν την ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, φανερώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ., πράγμα που εμείς ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει, ζητώντας εδώ και τώρα προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, άμεση πρόσληψη αρχαιοφυλάκων καθώς και στους υπόλοιπους τομείς του ΥΠ.ΠΟ., προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας.

Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.