Αθήνα, 29/01/2018

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την «παύση» του Διευθυντή του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με αγανάκτηση διαπίστωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, την πλήρη αθέτηση της συμφωνίας που είχε πραγματοποιήσει με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σχετικά με τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, όπως ήδη δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ., «καρατομήθηκε» με μονομερή απόφαση πολιτικής δίωξης, ο Διευθυντής του Ταμείου και στη θέση του τοποθετήθηκε κομματικό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης. Μάλιστα, η τοποθέτηση του εν λόγω προσώπου είχε προαναγγελθεί προ δεκαημέρου μέσα από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και πέρα από την ήδη διακηρυγμένη -με απόφαση του Γεν. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας- άρση της ανοχής της προς τα κομματικά διορισμένα μέλη της διοίκησης του Ταμείου, πως θα αντιδράσει ακαριαία στη σημερινή ενέργεια. Το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. είναι μία κατάκτηση των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Α. και τις τύχες του, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να τις παραδώσουμε στα χέρια ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την εξουσία ως λάφυρο και που οι απόψεις τους συνδέονται με όσους διάκεινται υπέρ της «εκκαθάρισης του Ταμείου», δηλαδή του κλεισίματος και της απόλυσης των εργαζομένων σε αυτό.