logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 05/02/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συνεχίζεται η κατάληψη στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. και οι αντιδραστικές ενέργειες της κομματικά διορισμένης διοίκησης.»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 συμπληρώνεται μία εβδομάδα κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.) με απόφαση της Ομοσπονδίας και με την εκφρασμένη συμμετοχή των Σωματείων μελών της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Η κατάληψη συνεχίζεται και διογκώνεται, αφού κρίθηκε μονόδρομος από τους εργαζόμενους, για να αποκρουστεί το «ρεσάλτο» που επιχειρείται με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η οποία με βραχίονα τα κομματικά στελέχη που διόρισε στο Δ.Σ. του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., με στόχο την άλωση και υφαρπαγή της κατάκτησης των εργαζομένων, όπως φανερώθηκε με το δικτατορικό τρόπο διορισμό νέου Διευθυντή στο Ταμείο.

Οι εργαζόμενοι, το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα, κινητοποιούμαστε ενάντια στις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας (εργοδοσία), την ίδια ώρα που τα διορισμένα κομματικά στελέχη της στη Διοίκηση του Ταμείου των Εργαζομένων επέλεξαν, αν και δήλωναν συνδικαλιστές, να ταυτιστούν με την εργοδοσία. Μάλιστα, σε μία επίδειξη θράσους και αντιδραστικότητας κάλεσαν σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ταμείου ενώ αυτό βρίσκεται, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σε κατάληψη. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, έχει ληφθεί απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. σύμφωνα με την οποία το εν λόγω Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. θεωρείται ήδη παρελθόν. Η υπενθύμιση αυτή κρίνεται αναγκαία για την κατανόηση της κατάστασης ακόμη και από αυτούς που ενδεχομένως έχουν περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το κάλεσμα σε συνεδρίαση είναι πρόσχημα ώστε αυτοί που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξανεμιστούν τα αποθεματικά του Ταμείου με τη μη καταβολή –με ευθύνη των «αφεντικών» τους- του συνόλου των χρημάτων που προβλεπόταν να λάβει το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. το 2016 και το 2017 να χύσουν ξανά κροκοδείλια δάκρυα, δήθεν για τις παρενέργειες της κατάληψης.

Οι άθλιες πολιτικές μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν πτοούν κανένα, αλλά αντίθετα συμβάλουν στο δυνάμωμα της κατάληψης. Ο αγώνας που θα συνεχιστεί με συνδυασμό και άλλων μορφών πάλης, αλλά και ανάδειξης λύσεων για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, απαιτεί την παρουσία όλων των Σωματείων και των παρατάξεων την Τρίτη 6/2 στα γραφεία του Ταμείου για να ακυρωθεί στην πράξη η πρόκληση και να χαραχθούν τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.