logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/04/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Καταγγέλλουμε την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καταγγέλλει την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, συναδέλφου Γιάννη Τσακοπιάκου. Ενός συνδικαλιστή που επί μακρόν έχει συνδέσει το όνομα του με τις σπουδαίες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ο Γιάννης Τσακοπιάκος αντιμετωπίζει δίωξη που έχει λάβει χαρακτήρα διωγμού, η οποία μεθοδεύτηκε με τη χρησιμοποίηση δημοσιευμάτων. Δηλαδή, ένας εργαζόμενος διώκεται όχι γιατί υπήρξε κάποιο επιλήψιμο εύρημα σε βάρος του ή έστω κάποια τεκμηριωμένη καταγγελία, αλλά γιατί κάποιος έγραψε κάπου κάτι. Η δίωξη του συναδέλφου, με βάση δημοσιεύματα, εγκαινιάζει ένα νέο καθεστώς «κουκούλας».

Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως ποτέ δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε καμία ασυλία για κανέναν. Όμως δεν επιτρέπουμε στην εκτελεστική εξουσία να διώκει, χρησιμοποιώντας μεθόδους και τακτικές σκοτεινών εποχών, όσους θεωρεί αντιπάλους της.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο, Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. και δηλώνουμε πως τόσο οι εμπνευστές όσο και οι εκτελεστές αυτού του «μαύρου» σχεδίου θα ηττηθούν συντριπτικά.

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

               Ο Πρόεδρος
Γιάννης Παπαγεωργόπουλος
   Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Νικολάου