logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 25/07/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την Εθνική Τραγωδία της Δευτέρας 23 Ιουλίου.»

Η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα του συνόλου των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στους οικείους των θυμάτων της Εθνικής Τραγωδίας, που συντελέστηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στην Αττική.

Δεκάδες συνάνθρωποι μας νεκροί, αδιευκρίνιστος ακόμη αριθμός των αγνοουμένων, χιλιάδες σπίτια ολοσχερώς κατεστραμμένα, δύο πανέμορφες περιοχές που σβήστηκαν από το χάρτη, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης καταστροφής. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτής της χώρας απαιτούμε να διερευνηθούν πραγματικά τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Κανένα «κυνήγι μαγισσών» δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, καμία «θεωρία συνωμοσίας» δεν πρόκειται να απαλύνει τον πόνο αυτών που έμειναν πίσω να θρηνούν τους ανθρώπους τους.

Από την πλευρά μας ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερωθούμε σε ποια είδη υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή, αφού η τεράστια αλληλεγγύη που επέδειξε αυτοβούλως για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός υπερκάλυψε, όπως ενημερωθήκαμε, την πρώτη λίστα ειδών έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου. Βέβαια, καλούμε τους συναδέλφους μας να συνδράμουν εθελοντικά σε όποιες συντονισμένες ενέργειες ανακούφισης των πληγέντων επιθυμούν, καθώς και στις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται για τους τραυματίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε μία χώρα που οι κυβερνώντες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς οι εργαζόμενοι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.