logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 13/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.»

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, το δικό σου Ταμείο, που δημιούργησες με απεργιακούς αγώνες, ενώ έχει έλλειψη σε καθαρίστριες και σε οδηγούς για τη μεταφορά των παιδιών του παιδικού σταθμού, προχώρησε σε 4 απολύσεις εργαζομένων (καθαρίστριες, οδηγός) με μονομερή απόφαση της διευθύντριάς του.

Η απόφαση αυτή, όπως μας πληροφόρησαν άμεσα τα δύο μέλη της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στο Δ.Σ του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., λήφθηκε χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του μόνου αρμόδιου οργάνου, δηλαδή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Συνεπώς, πρόκειται για ακόμη αυθαιρεσία της γνωστής διευθύντριας του Ταμείου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού ενημερώθηκαν όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. αποφασίστηκε παρέμβαση της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. τη Δευτέρα 10/9

Η παρέμβαση αφορούσε τις παράνομες απολύσεις των 4 συμβασιούχων συναδέλφων, όπως επίσης και την παράνομη (αφού δεν υπήρχε σχετική απόφαση του Δ.Σ) μετακίνηση εργαζομένων καθώς και την αντικατάσταση, πάντα χωρίς απόφαση του Δ.Σ., της διευθύντριας του παιδικού σταθμού. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ενέργειες της προνομιακής συνεργάτιδας (Διευθύντρια Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ) του υφυπουργού Κώστα Στρατή.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους προχώρησε το Ταμείο στην απόλυση των συναδέλφων η απάντηση που μας δόθηκε είναι πως είναι δικαιολογημένες για δεν πρόκειται για ειδικευμένο προσωπικό! Ξέχασαν, απ’ ό,τι φαίνεται, οι μόνιμα απόντες από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ότι ειδικά στο ΥΠ.ΠΟ.Α οι καθαρίστριες παίρνουν επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα και ως εκ τούτου μόνο ανειδίκευτοι δεν θεωρούνται.

Στην ίδια συνεδρίαση η άλλη κυρία, μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, υπεραμύνθηκε των απολύσεων, τονίζοντας πως σωστά απολύθηκαν γιατί δούλευαν σε εργολάβο που τους διέθετε για το Ταμείο, ξεχνώντας θρασύτατα ότι και η ίδια χρησιμοποίησε, την εποχή του Π.Δ. Παυλόπουλου για τη μονιμοποίηση της, την προϋπηρεσία της σε εργολάβο.

Οι απολύσεις βέβαια ολοφάνερα αποδεικνύουν ότι η σημαία με τις αξίες της αριστεράς ήτανε ευκαιριακή και το όχημα για την αναρρίχηση τους, ήτανε η αναγκαία συνθήκη και το πρόσχημα για την παράνομη μετακίνηση εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτής της επίδειξης καθεστωτικής δύναμης, πέραν των άλλων, αφαίρεσαν αυθαίρετα τα καθήκοντα της υπεύθυνης του Παιδικού Σταθμού.

Πρόκειται για ακόμη μία ενέργεια της συνεχώς παρανομούσας πρόθυμης διευθύντριας του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. ή οποία φροντίζει το αξιακό της επίπεδο να το δείχνει όχι μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα. Δύο φορές προϊσταμένη με απευθείας αναθέσεις από διαφορετικές κυβερνήσεις, ίσως γιατί είναι απολύτως απαραίτητη στην εξουσία, θέλει να κριτικάρει αυτούς, που σε αντίθεση με την ίδια, κρίνονται συνεχώς από τους εργαζόμενους, αυξάνοντας διαρκώς τα ποσοστά εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους τους.

Η Ομοσπονδία στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας άσκησε έντονη πίεση και κριτική για τη σωρεία αυθαιρεσιών που έχουν διαπραχθεί χωρίς αποφάσεις Δ.Σ. Τότε η «κα. Μέλος» του Δ.Σ είπε το αμίμητο: «Εντάξει θα πάρουμε σήμερα αποφάσεις και γι’ αυτά που προηγήθηκαν».

Τι να σιχαθεί κανείς πρώτο: Την δημοκρατικότητα τους, τα «αριστερά αντανακλαστικά τους» ή τον εκπεσμό τους σε απλούς διεκπεραιωτές ενός καθεστωτικού μηχανισμού...

Πολύ πριν συμβούν όλα αυτά είχαμε, συνάδελφοι, ενημερώσει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μετατρέψουν μία κατάκτηση των εργαζομένων σε χαλκείο κατασκευής στοιχείων και λάσπης ενάντια σε πρόσωπα και κινήματα.

Δυστυχώς η εκτίμηση μας επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.

Όμως να γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά όλοι όσοι αποτελούν αυτόν τον καθεστωτικό εσμό θα πληρώσουν μέχρι κεραίας και την παραμικρή ποινική τους ευθύνη, γιατί όντως έχουν γνώση οι φύλακες.

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι, αποδώστε τους τις «τιμές» που τους αξίζουν. Μαζί θα ξαναστήσουμε τις κατακτήσεις μας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.