logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 03/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. για τις τελευταίες εξελίξεις στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Χωρίς καμία έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε την άσκηση ποινικής δίωξης σε 17 συναδέλφους που μετείχαν στα Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, μας έκανε εντύπωση ο άρτιος σχεδιασμός της. Και αυτό ωστόσο έχει την εξήγηση του, καθώς η εν λόγω δίωξη είχε δρομολογηθεί για την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους.

Εν τέλει οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα και πλέον η δίωξη, κατά την άποψή μας καθόλου τυχαία, συνέπεσε χρονικά με τις καταγγελίες για την υπόθεση novartis που, όπως διαβάζουμε στον τύπο, στρέφονται κατά της κας. Τουλουπάκη, εισαγγελέως η οποία διέταξε την παραπομπή των 17 συναδέλφων μας για το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

Το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. που τεχνηέντως αναδείχθηκε σε κορυφαίο ζήτημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και να πληγούν κατακτήσεις χρόνων των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά την πάγια θέση μας, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μία και μοναδική: Όλα στο φως.

Εάν υπάρχει και αποδειχθεί η ενοχή οποιουδήποτε προσώπου είμαστε οι πρώτοι που δημόσια θα ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία αυτού. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας που βιώνουν, χωρίς καμία ευθύνη, όλη αυτή την ταλαιπωρία και την σπίλωση της προσωπικότητάς τους σε οποιαδήποτε ενέργεια αποφασίσουν να προβούν για την ηθική τους αποκατάσταση.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.