logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 9/2/2023

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

«Συμμετέχουμε όλοι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή, στην Κινητοποίηση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ενάντια στο νόμο που μετατρέπει 5 Μουσεία σε Ν.Π.Δ.Δ»

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ). σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Κινητοποίηση που προκηρύξαμε για τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου που μετατρέπει τα 5 μεγάλα Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ένα νομοσχέδιο που ανεπίκαιρα νομοθετείται, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντιμετωπιστεί ενδογενείς αδυναμίες της λειτουργικής διαδικασίας των Μουσείων. Επίσης, από τη μεταβολή που επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του δημιουργούνται προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο σε κάθε άλλη περίπτωση να αντιμετωπίσει με προσήνεια τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την επιλογή της ψήφισης του.

Ταυτόχρονα, ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, και εφαρμογή της απόφασης που έλαβε το Γενικό μας Συμβούλιο, προκηρύσσουμε, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 4ώρη Στάση Εργασίας από την έναρξη του ωραρίου σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ του ΥΠ.ΠΟ.Α

Προκηρύσσουμε επίσης, για την ίδια μέρα, 24ώρη Απεργία με αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις στα:

1. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

2. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

3. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

4. Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

5. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

και στον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Αρχαιολογικών Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου θα κάνει ξεκάθαρη την πρόθεση των εργαζομένων και θα διαμορφώσει ισχυρότερες συνθήκες αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ δεσμευόμαστε απέναντί σας, όπως πράξαμε πριν την ψήφιση, στη φάση της ψήφισης του νομοσχεδίου, αλλά κυρίως στη μεταβατική περίοδο πως έχουμε καταστήσει σαφές προς την πολιτική ηγεσία πως κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τίποτα από τα δικαιώματα του!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ